"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/e85e8ac82723ccfd0f451a23089558ee5fa6f169.bmt.header.tpl.php on line 80

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/e85e8ac82723ccfd0f451a23089558ee5fa6f169.bmt.header.tpl.php on line 85
">hier lezen.

Samen richting Nul!


Nieuwsoverzicht

2 februari 2021

Nieuws- en campagnepagina niet langer up-to-date

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ​onderzoekt via welke kanalen ze inwoners in Drenthe in de toekomst het beste kan informeren en voorlichten over verkeersveiligheid. In dat kader bekijkt het VVBD ook de effectiviteit van deze website. Om die reden worden de nieuws- en campagnepagina van ​de website van Veilig Bereikbaar Drenthe ​niet langer ​actueel gehouden. De ​verkeerseducatieprojecten worden nog wel steeds bijgewerkt. Scholen en andere geïnteresseerden kunnen hier dus nog steeds relevante informatie vinden en opvragen over het projectaanbod​ in Drenthe.
22 december 2020

Edelhert Drenthe mag blijven: verkeersrisico’s gering

Het edelhert dat in 2018 besloot om vanuit de Veluwe naar Drenthe toe te komen, mag definitief blijven. De verkeersrisico’s door het edelhert zijn namelijk gering, blijkt uit onderzoek.
21 december 2020

N34 Coevorden-Holsloot veiliger en vlotter

De N34 tussen Coevorden-Noord en knooppunt Holsloot heeft er een rijstrook bij. Ruim zeven kilometer weg is verdubbeld en er zijn vier rotondes, één viaduct en twee verlengde onderdoorgangen gebouwd. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid, doorstroming en bereikbaarheid.
21 december 2020

Gladde wegen en slechter zicht: hoe ga jij veilig de weg op?

Ruiten krabben, spekgladde wegen en slechter zicht… Het is winter! Mooi, maar in het verkeer ook oppassen geblazen. Daarom deelt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) op www.verkeervervoerdrenthe.nl handige tips om ook in de winterperiode veilig op pad te kunnen.
17 december 2020

Wietgebruikers vertonen urenlang onveilig rijgedrag

Wietgebruik achter het stuur leidt tot onveilig rijgedrag, zelfs tot uren na gebruik. Dat bevestigt onderzoek van de Universiteit Maastricht. Onderzoekers lieten mensen onder invloed van wiet op de weg rijden. Wat bleek? Ze waren een gevaar op de weg.
15 december 2020

Verkeersrisico’s edelhert Drenthe zeer gering

Het edelhert dat in 2018 besloot om vanuit de Veluwe naar Drenthe toe te komen, mag definitief blijven. De verkeersrisico’s door het edelhert zijn namelijk gering, blijkt uit onderzoek.
14 december 2020

Nieuwe afrit N34 Emmen-West naar Rondweg Emmen open

De nieuwe afrit van de N34 (oostzijde) bij Emmen-West naar de N391 Rondweg Emmen (N391) is vanaf vandaag, 17.00 uur, open voor verkeer.
9 december 2020

Bob op wintertour in Drenthe

We zijn allemaal wel eens thuisgebracht door een Bob. Hoog tijd om die Bobs te bedanken. Dat kan tijdens de Bob-wintertour!
9 december 2020

‘Kalm aan, vlot verder’

Heb je de spandoeken met het motto ‘Kalm aan, vlot verder’ al zien hangen langs de N34, de N381 en de N391? Deze spandoeken hangen de komende tijd langs de drie provinciale wegen om gebruikers van deze wegen erop attent te maken dat rustig rijden zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer.
4 december 2020

Werkzaamheden Kerkbrug Nieuw-Amsterdam

De provincie Drenthe voert op dit moment werkzaamheden uit aan de Kerkbrug in Nieuw-Amsterdam.
4 december 2020

Vervoer plannen, boeken en betalen via app

Inwoners van Drenthe en Groningen kunnen binnenkort gebruikmaken van een app om bijvoorbeeld een deelfiets of deelauto te reserveren, een reis met bus of trein te boeken en te betalen, of een compleet reisadvies van deur tot deur te krijgen.
3 december 2020

Afrit N34 Emmen-West naar N391 weer open

De uitvoegstrook van de N34 naar de afrit bij Emmen-West is hersteld en daardoor is de afrit aan de westzijde weer open sinds 4 december.
3 december 2020

Afrit N34 Emmen-West (westzijde) tijdelijk dicht

Sinds dinsdagavond 1 december 2020 is de afrit aan de westzijde van de N34 bij knooppunt Emmen-West tijdelijk afgesloten. Doordat bij deze afrit de uitvoegstrook naar de Rondweg Emmen (N391) ontbreekt, is er een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan. Er wordt dan ook hard gewerkt om de weg aan te passen. Hoelang de afsluiting duurt, is nog niet bekend.
27 november 2020

Vanaf 2025 met de trein naar Duitsland

Over 5 jaar kun je vanaf station Coevorden de trein naar Duitsland pakken. Het Rijk heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld, die wordt gebruikt om de bestaande treinverbinding Rheine - Bad Bentheim – Neuenhaus door te trekken naar Coevorden. Grote steden als Hannover, Berlijn en Bremen komen hiermee ook ‘dichterbij’.
19 november 2020

Geef je mening over de veiligheid van Drentse autowegen; vul de enquête in!

Rij je wel eens op de N34, N381 of de N391? Wat vind jij van het verkeer op die wegen? Geef je mening door het invullen van deze vragenlijst! Zo help je Provincie Drenthe om de Drentse autowegen veiliger te maken. Invullen kan tot en met 30 november.
18 november 2020

Nieuwe fietsstraten voor doorfietsroute ‘De Groene As’ klaar

De nieuwe fietsstraten voor de doorfietsroute ‘De Groene As’ zijn open! Deze fietsstraten zijn onderdeel van de doorfietsroute tussen Assen en Groningen. Een fietsstraat is een weg die is ingericht als fietsroute waar ook gemotoriseerd verkeer is toegestaan. Sjoerd Bijleveld is vanuit de provincie Drenthe betrokken bij de aanleg en vertelt hier meer over dit project.
17 november 2020

Komend weekend N34 tussen Erm en Emmen dicht

Komend weekend is de N34 tussen Erm en Emmen in beide richtingen dicht. De afsluiting gaat vrijdagavond 20 november om 20:00 uur in en duurt tot maandag 23 november 2020 06:00 uur.
16 november 2020

Telefoongebruik achter het stuur opgespoord met slimme camera's

Het Openbaar Ministerie (OM) spoort vanaf vandaag automobilisten die achter het stuur hun telefoon gebruiken op met slimme camera's. De camera's fotograferen automobilisten en sturen de beelden naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Bij het CJIB wordt vastgesteld of er daadwerkelijk sprake is van een overtreding.
16 november 2020

Storing verlichting Viertorensbrug (N379)

Vanwege een kabelstoring werkt de verlichting bij de Viertorenburg (N379) momenteel niet. De storing is gemeld bij Enexis en hier wordt aan gewerkt. Excuses voor de overlast.
11 november 2020

Deelnemers gezocht: onderzoek naar psychosociale gevolgen voor verkeersslachtoffers

Heb je een verkeersongeval meegemaakt en wil je je ervaringen delen om zo andere verkeersslachtoffers te helpen? Doe dan mee aan deze vragenlijst voor een onderzoek van de Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen. Zo help je verkeersslachtoffers en hulpverleners bij het omgaan met een verkeersongeval en de nasleep daarvan.
4 november 2020

Plaatsing viaduct N34 Emmen-West online te volgen

Wil je weten hoe het viaduct bij knooppunt Emmen-West voor de verdubbeling van de N34 precies wordt geplaatst? Volg de plaatsing op zaterdagochtend 7 november online via de Facebookpagina van Provincie Drenthe.
4 november 2020

Nadruk op fietsen in Mobiliteitsprogramma 2021-2030

Slim en veilig, toegankelijk voor iedereen en veilig en bereikbaar. Dat zijn de motto’s die centraal staan in het Mobiliteitsprogramma 2021-2030. Een plan waarin het college van gedeputeerde staten richting geeft aan het mobiliteitsbeleid voor de komende tien jaar. Het accent ligt daarbij nadrukkelijk op het stimuleren van fietsen en op het slim koppelen van verschillende vervoersmogelijkheden, zoals openbaar vervoer, publiek vervoer, auto én fiets.
3 november 2020

Voordeliger met de hubtaxi in 2021

De provincies Drenthe en Groningen stellen extra geld beschikbaar voor het stimuleren van de hubtaxi als onderdeel van een reis met bus of trein.
3 november 2020

Werkzaamheden Staphorster Grote Stouwe brug

Vanaf woensdag 4 november 08:00 uur tot en met donderdag 5 november 16:00 uur wordt er gewerkt aan de Staphorster Grote Stouwe brug. De epoxybalken aan beide zijden van de brug worden gerepareerd. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor al het verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
23 oktober 2020

Werkzaamheden N34 Holsloot-Dalen duren langer

De afsluiting van de N34 tussen knooppunt Holsloot en Dalen duurt langer dan gepland. In plaats van komende maandag kan het verkeer vanuit Holsloot richting Dalen op donderdag 29 oktober om 6.00 uur weer gebruik maken van de weg.
9 oktober 2020

Wegafsluitingen door werkzaamheden N34

De N34 tussen Coevorden en Emmen wordt verdubbeld. Hierdoor gelden er in de maand oktober verschillende omleidingsroutes. Bekijk alle omleidingskaarten en wegwerkzaamheden via www.hunebedhighway.com.
7 oktober 2020

Nieuwe campagne ‘Licht aan en gaan’ van start op school in Beilen

Vanochtend is de compleet vernieuwde fietsverlichtingscampagne ‘Licht aan en gaan’ officieel van start gegaan! VO Beilen, de samenwerkingsschool van het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh, had de primeur te pakken. Tijdens de startactie was de campagne in alle klassen en op het schoolplein te zien.
7 oktober 2020

Donker buiten? Licht aan en gaan!

Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter worden. Als het buiten donker is, wil je natuurlijk wel goed zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Heb jij je fietsverlichting al gecheckt? Zo fiets je veilig verlicht naar school, de sportclub en naar andere leuke afspraken. Donker buiten? Licht aan en gaan!
7 oktober 2020

Werkzaamheden doorfietsroute

Van maandag 5 oktober 2020 tot en met vrijdag 13 november 2020 wordt er gewerkt aan de doorfietsroute "De Groene As". De werkzaamheden worden op twee verschillende trajecten uitgevoerd. Doorgaand verkeer wordt via borden omgeleid.
6 oktober 2020

Wegwerkzaamheden aan N371 in bebouwde kom Hoogersmilde

Van maandag 5 oktober 2020 tot en met 30 oktober 2020 wordt er gewerkt aan de N371 in de bebouwde kom van Hoogersmilde. Het asfalt wordt vervangen en er wordt markering aangebracht. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Er geldt een omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer.
5 oktober 2020

Samen met je Scootervrienden veilig op pad!

In Nederland is het een geliefd vervoersmiddel: de scooter. Scooterrijden is leuk en ook nog eens een handige manier om op school, je werk, bij vrienden of de sportclub te komen. Toch ben je als scooterrijder erg kwetsbaar in het verkeer. Tijd voor een paar handige tips, zodat jij en jouw Scootervrienden veilig op pad kunnen!
29 september 2020

Politie zet landelijk radarauto’s in tegen hardrijders

De Nationale Politie gaat landelijke radarauto’s inzetten om snelheidscontroles uit te voeren. Dat meldt projectleider Infrastructuur Egbert-Jan van Hasselt. Dit is volgens hem hard nodig: er vallen nog steeds te veel doden in het verkeer door hardrijders of automobilisten die zich op een andere manier asociaal gedragen.
22 september 2020

Modder op de weg: de oogsttijd komt er weer aan

Het is weer oogsttijd! Dat betekent dat er veel landbouwvoertuigen te vinden zijn om de oogst van het land te halen. Deze voertuigen zijn groter en rijden langzamer. Ook kunnen ze modder op de weg achterlaten. Het VVBD wil weggebruikers wijzen op de gevaren van landbouwverkeer op de weg.
21 september 2020

Rij rustig en zie, geniet en beleef meer

Rij jij rustig door Drenthe? Door je aan de snelheidslimiet te houden, zie, beleef en geniet je meer van onze mooie provincie. Op www.snelhedenindrenthe.nl staan alle snelheidslimieten en –regels nog eens handig op een rijtje.
17 september 2020

Afsluiting N376 bij Sleen

De N376 langs Sleen gaat de komende weken op de schop. De weg wordt breder en veiliger gemaakt, voorzien van nieuw asfalt en anders ingericht. Van maandag 21 september tot en met vrijdag 27 november moet doorgaand autoverkeer omrijden via de N34. Bussen gaan tijdelijk door het dorp Sleen.
16 september 2020

Op de fiets naar school maakt de buurt blijer

Op de fiets naar school, maakt de buurt blijer! Met deze slogan lanceerde Veilig Verkeer Nederland (VVN) deze week de nieuwe ‘Meedoen is makkelijk’-campagne. Doel is om samen de schoolomgevingen in Nederland veiliger te maken. Doe je mee?
15 september 2020

Verlichting N371 wordt zo spoedig mogelijk vervangen

De N371 tussen Meppel en Bovensmilde kamt de afgelopen tijd met uitvallen van lichtmasten. Bij de provincie Drenthe zijn hierover verschillende meldingen binnengekomen. De verlichting wordt zo spoedig mogelijk vervangen.
7 september 2020

Rij MONO: zet je telefoon op 'niet-storen'

Even snel dat nieuwe binnenkomende berichtje checken: veel mensen vinden het lastig om hun mobiele telefoon een moment met rust te laten. We willen continu bereikbaar zijn en onze telefoons draaien overuren. Helaas ook in het verkeer. Erg gevaarlijk, want telefoongebruik en het verkeer gaan niet samen. Daarom is vandaag de landelijke campagne ‘MONO, ongestoord onderweg’ weer van start gegaan. Wij roepen iedereen in Drenthe op: rij MONO.
20 augustus 2020

Invloed thuiswerken na coronacrisis op reisgedrag

Nederlanders willen na de coronacrisis vaker thuis blijven werken. Dit blijkt uit onderzoeken van de ANWB en het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Deelnemers van de onderzoeken geven aan dat ze het fijn vinden om twee of meer dagen thuis te werken. Maar wat heeft dat eigenlijk voor invloed op ons reisgedrag?
14 augustus 2020

Comfortabel en vlot van A naar B: reis bewust, reis via hub!

De zomervakantie is voor de meeste mensen bijna voorbij. En dat betekent dat het weer tijd is om naar werk, school en andere bestemmingen te reizen. Dat reizen doen we steeds bewuster. In Groningen en Drenthe reis je comfortabel, duurzaam én vlot via 'hubs'.
13 augustus 2020

Jeroen verloor zijn vriendin door appende automobilist

De 24-jarige Kirsten van Tol komt om het leven bij een verkeersongeluk. Deze fatale aanrijding is volgens het Openbaar Ministerie veroorzaakt door een automobilist die appte achter het stuur. Jeroen, haar vriend, wil automobilisten uit het diepste van zijn hart waarschuwen: leg je telefoon weg in het verkeer.
7 augustus 2020

Wegwerkzaamheden A37 tussen Holsloot en Duitse grens

Vanaf maandagochtend 10 augustus wordt het onderhoud aan de A37 tussen knooppunt Holsloot en de Duitse grens hervat. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin november. Er wordt steeds één rijbaan over de lengte van ongeveer vijf kilometer afgesloten. Verkeer wordt via de andere rijstrook geleid.
6 augustus 2020

Lonerstraat Assen: werkzaamheden tussen 10 en 14 augustus

Tussen 10 en 14 augustus worden een aantal bestaande verkeersdrempels verhoogd op de Lonerstraat in Assen. De drempels worden geplaatst, omdat uit metingen blijkt dat weggebruikers in deze straat harder rijden dan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.
4 augustus 2020

Verkeersborden in Nederland vanaf nu digitaal beschikbaar

Nederland krijgt vanaf deze week een digitaal overzicht van alle verkeersborden. Het overzicht is binnenkort voor iedereen beschikbaar. Ook voor aanbieders van navigatiesystemen, verkeersapps en wegbeheerders. Zij kunnen weggebruikers op die manier nog beter op de hoogte stellen van actuele en juiste verkeersinformatie.
3 augustus 2020

70-plussers vaker betrokken bij dodelijk fietsongeluk

Tussen 1999 en 2019 is het aantal 70-plussers dat omkwam met de fiets met 68 procent gestegen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In dezelfde periode nam het aantal verkeersdoden onder automobilisten daarentegen sterk af, namelijk met 60 procent.
24 juli 2020

Bob Zomertour op 25 juli van start!

Op zaterdag 25 juli start de Bob Zomertour in Drenthe. De Bob Zomertour is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Doel is om heel Nederland de kans te geven om zijn of haar favoriete 'Bob' te bedanken.
20 juli 2020

Drenthe herdenkt verkeersslachtoffers: doe je mee?

Woensdag 16 september 2020 is het EDWARD-dag, oftewel ‘European Day Without A Road Death’. Provincie Drenthe doet mee aan deze dag. We herdenken verkeersslachtoffers en besteden aandacht aan verkeersveiligheid, zodat nieuwe slachtoffers kunnen worden voorkomen.
15 juli 2020

Het nieuwe Verkeersmagazine staat online!

Welke wegwerkzaamheden staan er in jouw buurt gepland? Wat zijn de effecten van het coronavirus op het verkeer en het openbaar vervoer in Drenthe? En hoe up-to-date is jouw verkeerskennis? Dat lees je in de nieuwe Verkeerskrant!
14 juli 2020

Wat ga jij doen met 95 euro?

Op de fiets met je telefoon bezig zijn, is sinds 1 juli 2019 verboden. Toch zijn er nog steeds mensen, vaak jongeren, die hun telefoon op de fiets gebruiken. Levensgevaarlijk natuurlijk, en ook nog eens duur. Je riskeert namelijk een boete van 95 euro. Dat geld besteed je toch veel liever aan een nieuwe game of een shopsessie met vriendinnen?
14 juli 2020

Werknemers willen hulp bij veilig rijden

Werknemers willen hulp bij veilig rijden. Dat laat nieuw onderzoek van Veilig Verkeer Nederland zien. Maar hoe doe je dat als werkgever precies? Bijvoorbeeld door MONO rijden te stimuleren!
7 juli 2020

Eendenfamilie op de weg: wat nu?

Wat doe je als je op de snelweg rijdt en er ineens een eendenfamilie oversteekt? Trap je dan direct op de rem, wijk je uit of kies je ervoor om door te rijden? Welke beslissing je ook maakt, het zal geen prettige zijn. Wel is de ene keuze veiliger dan de ander.
1 juli 2020

De Ermerweg is weer open!

De Ermerweg richting Emmen centrum is weer open! De wegwerkzaamheden verliepen zeer voorspoedig en daardoor is de weg drie weken eerder klaar dan gepland.
12 juni 2020

Het is zo ver: de VVN theoretische Verkeersexamens

Op 15, 16 en 18 juni buigen zo’n 200.000 groep 7 & 8-ers in Nederland zich over het VVN theoretisch Verkeersexamen. Het examen over verkeersborden, -regels en -afspraken zou officieel plaatsvinden in maart/april, maar werd vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar juni. Op dinsdag 16 juni worden de examens afgenomen in Drenthe.
11 juni 2020

Werkzaamheden A28 tussen Assen-Noord en Assen-West

In het tweede en derde weekend van juni wordt er gewerkt aan de A28 tussen Assen-Noord (afrit 34) en Assen-West (afrit 33). De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van asfalt, belijning en vangrails. De omleidingsroutes worden aangegeven met borden.
10 juni 2020

Rij Mono: boodschap verspreid in businessmagazines

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe roept bedrijven op om een nieuwe norm te creëren: check voor vertrek nog even je telefoon, zodat je daarna ongestoord onderweg kunt gaan. Om deze boodschap te verspreiden, publiceerde het VVBD onlangs een artikel in twee businessmagazines.
8 juni 2020

Afsluiting Taarlosebrug, tussen Taarlo en Ubbena

Op dinsdag 9 juni vanaf 8:00 tot en met 17:00 voert de provincie Drenthe werkzaamheden uit aan de Taarlosebrug over het Noord-Willemskanaal. Daarom wordt de weg tussen Taarlo (Jagerstraat) en Ubbena (Taarloseweg) afgesloten voor al het verkeer.
3 juni 2020

Provincie maait deze maand bermen

Deze maand maait provincie Drenthe de bermen van de provinciale wegen. Zo zorgen ze ervoor dat verkeersdeelnemers meer zicht hebben aan de zijkanten van de weg.
29 mei 2020

Vanaf 1 juni mondkapjes verplicht in het OV

Vanaf 1 juni 2020 is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Zo ook in Drenthe. Met een niet-medisch mondkapje bescherm je jezelf en je medepassagiers als je deze zorgvuldig draagt en gebruikt.
19 mei 2020

Hoofdletsel meest voorkomende doodsoorzaak bij verkeersslachtoffers

Bij mensen die in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeluk en daar overlijden, is hoofdletsel de meest voorkomende doodsoorzaak. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).
18 mei 2020

Automobilisten gamen steeds vaker achter het stuur

Dat we massaal onze telefoon gebruiken, ook in het verkeer, is niets nieuws. Maar wist je dat steeds meer mensen achter het stuur gamen? Dat blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek ‘Interpolis Barometer 2019’ van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).
12 mei 2020

Weer naar school? Geef elkaar ook onderweg de ruimte

Het normale komt stukje bij beetje meer op gang. En dat betekent dat het drukker wordt in het verkeer. Hoe houden we veilig 1,5 meter afstand van elkaar?
8 mei 2020

Afsluiting N381 tussen Westerbork en Zweeloo

Van maandag 11 mei tot en met maandag 18 mei 2020 voert provincie Drenthe werkzaamheden uit aan een gedeelte van de provinciale weg N381. De provincie sluit om die reden de weg af tussen op- en afrit Westerbork en op- en afrit Zweeloo.
7 mei 2020

Werkzaamheden aansluiting Rondweg Emmen en N34

Maandag 4 mei 2020 startte de aanleg van de fly-over van de N34 naar de Rondweg in Emmen. Hierdoor zijn de aansluitingen van de Ermerweg en de Oude Rijksweg op de Rondweg Emmen (N391) sindsdien afgesloten voor al het verkeer.
23 april 2020

Onderhoudswerkzaamheden in en bij Kloosterveen Assen

De komende periode worden er verschillende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in en rondom de wijk Kloosterveen in Assen. Zo wordt er nieuw asfalt aangebracht op de N371 tussen Bovensmilde en de Kloosterveenrotonde en het naastgelegen fietspad. Daarnaast wordt er gewerkt aan de Prof. Prakkeweg, Kloosterveen en Vesterotonde, en aan de Kloosterveenbrug in Assen.
23 april 2020

FietsFit blijven in coronatijden

We beleven met zijn allen een bizarre tijd. Er wordt van ons gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven. Hoe zorgt u nu dat u fit blijft? Bijvoorbeeld door de FietsFit oefeningen van Doortrappen te doen!
21 april 2020

Aantal verkeersslachtoffers in 2019 in Drenthe: nieuwe cijfers CBS

Uit nieuwe cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat er in 2019 in Drenthe 29 mensen om het leven kwamen door een verkeersongeluk. Toch kan er uit de cijfers niet geconcludeerd worden dat Drenthe een verkeersonveilige provincie is, aldus een woordvoerder van de provincie: "Het CBS vermeldt de oorzaken van de dodelijke ongelukken er niet bij en om conclusies aan de cijfers te verbinden, moet je die eigenlijk wel weten."
20 april 2020

Toch op pad met de motor? Handige tips voor een veilige rit!

Iedereen in Nederland wordt aangeraden om thuis te blijven. Toch hebben veel motorrijders de motor weer van stal gehaald en een ritje gemaakt. We willen deze motorrijders juist nu wijzen op het belang van veilig motorrijden.
16 april 2020

Drugs en geneesmiddelen in het verkeer: levensgevaarlijk, maar men doet het toch

Rijden onder invloed van drugs of rijgevaarlijke geneesmiddelen vermindert de rijgeschiktheid en verhoogt de ongevalskans. De meeste mensen kennen de negatieve gevolgen van middelengebruik in het verkeer. Toch kruipen er regelmatig mensen onder invloed achter het stuur. Hoe kan dat?
9 april 2020

Halvering ongevallen in het verkeer

Het is minder druk op de weg en dat zorgt voor minder ongevallen, blijkt uit cijfers van de STAR. Het aantal ongevallen op de weg is vorige week met maar liefst vijftig procent gedaald ten opzichte van dezelfde week in 2019.
31 maart 2020

Thuis oefenen met verkeer? Leuke tips!

Jammer genoeg kan het VVN theoretisch Verkeersexamen dit jaar niet doorgaan op de geplande data. Daarnaast zijn ook alle organisatoren van het praktisch examen geadviseerd om de examens te annuleren of uit te stellen. Gelukkig kunnen kinderen ook thuis hun verkeerskennis op peil houden!
26 maart 2020

Vaarseizoen Drenthe later van start

Vanwege de coronamaatregelen gaat het vaarseizoen in de provincie Drenthe nog niet van start. Dit om de verspreiding van het virus via vaarrecreatie te vermijden.
19 maart 2020

Automobilisten houden zich aan 100 km/u

Sinds afgelopen maandag geldt op de Nederlandse snelwegen een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Houden automobilisten zich aan deze nieuwe regel? Het lijkt er op van wel! Dat concludeert NRC met behulp van gegevens van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).
16 maart 2020

Annulering verkeerseducatieprojecten i.v.m. Coronavirus

In verband met het Coronavirus (COVID-19) volgt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat alle verkeerseducatieprojecten die gepland staan in de periode t/m maandag 6 april a.s. komen te vervallen.
27 februari 2020

Daan Vermaazen uit Assen winnaar van fietsverlichtingsactie ‘Licht aan en gaan’

Daan (11) uit Assen is de winnaar van de Drentse fietsverlichtingsactie ‘Licht aan en gaan’. De afgelopen maanden werden er op verschillende locaties in Drenthe fietsverlichtingscontroles georganiseerd.
26 februari 2020

Kinderen gaan het liefst fietsend of lopend naar school

Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht. Jammer, want fietsen en lopen is gezond, duurzaam en zorgt voor minder overlast. Bovendien willen kinderen zélf liever fietsen of lopen. Dit blijkt uit een onderzoek van Eindhoven University.
14 februari 2020

Univé gaat strijd tegen smartphonegebruik in het verkeer aan

"Fred, kom eens naar beneden! Er komt politie aan." Op 18 augustus 2008 hoorde Fred Sprenger (53) dat zijn oudste dochter, Daimy (14) op haar fiets was aangereden door een auto. Ze kwam daarbij om het leven. In het Dagblad van het Noorden (12-2-2020) krijgt zijn verhaal een plek.
12 februari 2020

Fietsers en voetgangers nog steeds te kwetsbaar in verkeer

Dat je als fietser of voetganger erg kwetsbaar bent in het verkeer, weten veel mensen wel. Helaas blijkt dit ook uit de nieuwste cijfers van de European Road Safety Council.
31 januari 2020

Werkzaamheden en omleidingsroutes eerste maanden 2020 op N34 Coevorden - Holsloot

De eerste werkzaamheden op de N34 op het traject Coevorden - Holsloot zijn uitgevoerd. In dit nieuwsbericht geven we een overzicht van de rest van de werkzaamheden die dit jaar worden uitgevoerd.
29 januari 2020

3 februari: start werkzaamheden verdubbeling N34 Emmen West – N381

Op 3 februari 2020 start aannemer Dura Vermeer met de werkzaamheden voor de verdubbeling van de N34 tussen de afslag Emmen West en de N381.
28 januari 2020

De Noordelijke Motorbeurs Assen: was u er ook bij?

Motorried’n is mooi! Tenminste, als het ook veilig is. Daarom ging de politie tijdens de Noordelijke Motorbeurs in Assen in gesprek over veilig motorrijden.
23 januari 2020

Univé gaat voor Mono!

Sinds gisteren is het officieel: Univé gaat voor Mono. De coöperatie riep tijdens een speciale bijeenkomst in Assen alle medewerkers op om zich vanaf nu niet meer af te laten leiden door hun telefoon in het verkeer.
22 januari 2020

Start werkzaamheden verdubbeling N34 Emmen West – N381 op 3 februari

Op 3 februari 2020 start aannemer Dura Vermeer met de werkzaamheden voor de verdubbeling van de N34 tussen de afslag Emmen West en de N381.
20 januari 2020

Inloopbijeenkomst verdubbeling N34: woensdag 22 januari

Omwonenden en belangstellenden kunnen zich op woensdag 22 januari 2020 tussen 16.00 uur en 20.00 uur laten bijpraten over de verdubbeling van de N34 op het traject tussen Emmen-West (N391) en de N381.
16 januari 2020

Inloopbijeenkomst rotonde afslag 30 (A28) Beilen: maandag 20 januari

Komt u maandag 20 januari ook naar de inloopbijeenkomst over de aanleg van de rotonde aan het eind van afslag 30 (A28) in Beilen? In het gemeentehuis in Beilen kunt u tussen 17.00 en 19.00 uur de nieuwste tekeningen bekijken en meer horen over de omleidingsroutes.
15 januari 2020

Inloopbijeenkomst verdubbeling N34 Emmen-West - N381

Wilt u meer weten over de verdubbeling van de N34 tussen Emmen-West (N391) en de N381? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op woensdag 22 januari 2020. U bent van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur in het Infocentrum Hunebed Highway N34 (Kleine Veld 37, Dalen).
13 januari 2020

Werkzaamheden N34 bij Gasselte

Op woensdag 15 januari 2020 is de N34, afrit Gasselte vanuit Groningen, tussen 09.00 en 15.00 afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N34 af- en oprit Borger.
13 januari 2020

17, 18, 19 januari: Noordelijke Motorbeurs Assen! Kom jij ook?

Kom je ook motors kiek’n op dé Noordelijke Motorbeurs op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 januari? Politie Noord-Nederland is er ook en geeft bij stand 20044 voorlichting over veilig motorrijden. De politie doet dat onder het motto ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers’.
10 januari 2020

Werkzaamheden op N34 tussen Coevorden - Holsloot vanaf 13 januari

In verband met het plaatsen van een geleiderail in de toekomstige middenberm geldt op een deel van de N34 van maandag 13 januari 2020 tot en met vrijdag 17 januari 2020 tussen 19.00 uur en 06.00 uur eenrichtingsverkeer.
9 januari 2020

Toegestane maximumsnelheid snelwegen in maart naar 100 km/u

Het is bijna zover: vanaf maart 2020 wordt de toegestane maximumsnelheid op de snelwegen verlaagd naar 100 km/u. Hoe zien de nieuwe verkeersregels eruit? Een goed moment om alles eens op een rij te zetten.
19 december 2019

'Ja, ik ben vriend van Bob!': aftrap Drentse Bob-campagne

Gisteren gaf wethouder Alex Wekema van gemeente Noordenveld het officiële startsein voor de Drentse Bob-campagne bij het gemeentehuis in Roden. Tijdens het startmoment werd hij officieel ‘vriend van Bob’. Als vriend van Bob laat wethouder Wekema zien dat hij vindt dat alcohol en verkeer niet samen gaan.
16 december 2019

Extra verlichte zebrapaden in gemeente Midden-Drenthe

Gemeente Midden-Drenthe is de eerste gemeente in Noord-Nederland die zebrapaden extra verlicht met zogenoemde ‘Cross Walk Armaturen’. Deze armaturen zijn zes meter hoog en geven helder wit licht. Zebrapaden en overstekende voetgangers zijn zo beter te zien voor andere verkeersdeelnemers.
12 december 2019

Inloopbijeenkomst verdubbeling N34: maandag 16 december in Dalen

Wilt u meer weten over de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden Noord en Holsloot? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op maandag 16 december! U bent van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur in het Infocentrum Hunebed Highway N34 (Kleine Veld 37, Dalen).
11 december 2019

De nieuwe Verkeerskrant is uit!

De nieuwe Verkeerskrant is uit. Met boordevol informatie over verkeer en vervoer in de provincie Drenthe.
6 december 2019

Donderdag 12 december: inspiratiesessie over fietsen in Roden

Kom jij 12 december ook naar de inspiratiesessie ‘Je weet niet wat je ziet’? Inwoners van gemeente Noordenveld zijn van 11.00 tot 13.00 uur welkom bij de Health Hub (Energieweg 13) in Roden. Tijdens de sessie hoor je alle ins en outs over fietsen.
5 december 2019

Oh kom er eens kijken op de hub Westlaren (P+R)

De hub Westlaren (P+R) is onlangs vernieuwd en heeft er nieuwe voorzieningen bijgekregen. Er is een Kiss&Ride-zone aangelegd, er zijn nieuwe fietskluizen en de fietsenstalling, parkeerplaatsen en wachtruimte zijn vergroot.
5 december 2019

Nieuwe rotonde Tynaarlo geopend

Vanmiddag hebben gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe en wethouder Henk Lammers van de gemeente Tynaarlo de nieuwe rotonde in de Zuidlaarderweg geopend.
3 december 2019

Campagne stimuleert jongeren om op vroege leeftijd met rijlessen te beginnen

Het programma 2toDrive dat 17-jarige automobilisten rijervaring laat opdoen, werpt zijn vruchten af. Volgens initiatiefnemers TeamAlert, CBR en RDW is het slagingspercentage onder deze jongeren hoger en zijn ze gemotiveerder. Om deze reden is er een campagne gestart.
26 november 2019

Aanleg rotonde aan Nieuw-Amsterdamsestraat in Emmen gestart

De aanleg van de rotonde in Emmen, op het kruispunt van de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk met de verlengde Herendijk, is gestart. Om het verkeer zo goed mogelijk door te laten rijden, worden er tijdelijke wegen aangelegd. Als alles volgens planning verloopt is de rotonde eind maart 2020 klaar.
26 november 2019

Verkeersregelaars zorgen voor minder files verkeersplein Gieten

Van maandag 25 november tot donderdag 19 december 2019 zet provincie Drenthe verkeersregelaars in bij het verkeersplein Gieten. De verkeersregelaars moeten er voor zorgen dat het verkeer beter kan doorrijden. De verkeersregelaars stonden er vorig jaar ook en met succes! Om die reden zet de provincie Drenthe ze dit jaar opnieuw in.
21 november 2019

Denkt u mee over fietsroutes Assen? Dinsdag 26 november 2019

Wat vindt u van de fietsroutes in Assen? Zijn ze veilig? En welke fietspaden kunnen nog beter? Deze en soortgelijke vragen komen voorbij tijdens de inloopavond op dinsdag 26 november van 19.00 tot 21.00 uur in het Stadhuis van Assen. Denkt u ook mee?

Terug naar boven