Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) onderzoekt via welke kanalen ze inwoners in Drenthe in de toekomst het beste kan informeren en voorlichten over verkeersveiligheid. In dat kader bekijkt het VVBD ook de effectiviteit van deze website. Om die reden wordt het overgrote deel van deze website niet langer actueel gehouden. De verkeerseducatieprojecten worden nog wel steeds bijgewerkt. Scholen en andere geïnteresseerden kunnen hier dus nog steeds relevante informatie vinden en opvragen over het projectaanbod in Drenthe.

 

Openbaar vervoer

Voor een veilig bereikbaar Drenthe is goed openbaar vervoer nodig. Het VVBD werkt samen met haar partners, waaronder het OV-bureau Groningen Drenthe, aan een zo compleet mogelijk en kwalitatief hoogstaand aanbod van openbaar vervoer in de provincie. Het aanbod wordt ieder jaar in nauw overleg aangepast aan de ontwikkelingen die er altijd zijn in de reizigersstromen.
 
Op deze pagina leest u het laatste nieuws over het openbaar vervoer in Drenthe en vindt u verwijzingen naar andere websites waarop nog meer informatie over het Drentse openbaar vervoer te lezen staat.

www.ovbureau.nl
www.qbuzz.nl

Nieuws

2 februari 2021

Nieuws- en campagnepagina niet langer up-to-date

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ​onderzoekt via welke kanalen ze inwoners in Drenthe in de toekomst het beste kan informeren en voorlichten over verkeersveiligheid. In dat kader bekijkt het VVBD ook de effectiviteit van deze website. Om die reden worden de nieuws- en campagnepagina van ​de website van Veilig Bereikbaar Drenthe ​niet langer ​actueel gehouden. De ​verkeerseducatieprojecten worden nog wel steeds bijgewerkt. Scholen en andere geïnteresseerden kunnen hier dus nog steeds relevante informatie vinden en opvragen over het projectaanbod​ in Drenthe.
27 november 2020

Vanaf 2025 met de trein naar Duitsland

Over 5 jaar kun je vanaf station Coevorden de trein naar Duitsland pakken. Het Rijk heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld, die wordt gebruikt om de bestaande treinverbinding Rheine - Bad Bentheim – Neuenhaus door te trekken naar Coevorden. Grote steden als Hannover, Berlijn en Bremen komen hiermee ook ‘dichterbij’.
20 augustus 2020

Invloed thuiswerken na coronacrisis op reisgedrag

Nederlanders willen na de coronacrisis vaker thuis blijven werken. Dit blijkt uit onderzoeken van de ANWB en het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Deelnemers van de onderzoeken geven aan dat ze het fijn vinden om twee of meer dagen thuis te werken. Maar wat heeft dat eigenlijk voor invloed op ons reisgedrag?
11 december 2019

De nieuwe Verkeerskrant is uit!

De nieuwe Verkeerskrant is uit. Met boordevol informatie over verkeer en vervoer in de provincie Drenthe.
5 december 2019

Oh kom er eens kijken op de hub Westlaren (P+R)

De hub Westlaren (P+R) is onlangs vernieuwd en heeft er nieuwe voorzieningen bijgekregen. Er is een Kiss&Ride-zone aangelegd, er zijn nieuwe fietskluizen en de fietsenstalling, parkeerplaatsen en wachtruimte zijn vergroot.

Meer nieuws »
Terug naar boven