"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

5 december 2019

Oh kom er eens kijken op de hub Westlaren (P+R)

De hub Westlaren (P+R) is onlangs vernieuwd en heeft er nieuwe voorzieningen bijgekregen. Er is een Kiss&Ride-zone aangelegd, er zijn nieuwe fietskluizen en de fietsenstalling, parkeerplaatsen en wachtruimte zijn vergroot. Vanmiddag kreeg een aantal bestuurders een rondleiding over de nieuwe hub en een toelichting op de nieuwe voorzieningen. Eerder die dag werden reizigers die via de hub Westlaren reisden, getrakteerd op wat lekkers van de Sint.
 
Door de aanleg van nieuwe voorzieningen op hubs in Drenthe wil de provincie Drenthe meer mensen stimuleren om met het openbaar vervoer te reizen. Op de hub Westlaren zijn die voorzieningen extra belangrijk, omdat er steeds meer reizigers via deze hub reizen. De uitbreiding is bovendien een logisch gevolg van de eerdere uitbreidingen van de hubs in Borger, Gieten en Haren, waarlangs de busverbinding tussen Emmen en Groningen rijdt. De uitbreiding van de hub Westlaren werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Regio Groningen Assen. 
 
Comfortabel reizen en goede knooppunten
In Groningen en Drenthe zijn ruim 55 hubs. Een hub is een schakel in de reis van deur tot deur waar reizigers kunnen overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel en waar mensen op een prettige manier even kunnen wachten. Extra voorzieningen zoals een WiFi-aansluiting, watertappunten of fietskluizen maken de hubs tot een fijne plek. Mensen kunnen hierdoor snel en comfortabel naar hun werk, school of elders reizen. Op de hub Westlaren (P+R) maken fietsenstallingen, -kluizen, de ruime wachtruimtes en Kiss&Ride-zone deel uit van de hub.

Groeiend niveau van voorzieningen
Alle hubs in Groningen en Drenthe zijn in gebruik, maar ze blijven groeien met nieuwe, extra voorzieningen. Om ze herkenbaar te maken, zijn alle hubs gemarkeerd met een hub-bord. Later kunnen de hubs verder uitgebreid worden met andere (maatschappelijke) voorzieningen. Denk aan een kiosk of een aansluiting op een brede school of een winkel. Een hub kan de economie versterken en een aanvulling betekenen voor de sociale omgeving. Daarom werken provincies, gemeenten, waterbedrijven en ondernemers bij de verdere ontwikkeling van de hubs met elkaar samen om reizigers goed te bedienen.

Meer informatie
Meer informatie over de hubs is te vinden op www.reisviahub.nl.

Terug naar boven