Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Samen richting Nul!

Welkom

Welkom op de website van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe over een veilig bereikbaar Drenthe! Hier vindt u meer informatie over de drie aandachtspunten van het VVBD: veilige wegen, veilig gedrag in het verkeer en een goed openbaar vervoer.

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) onderzoekt via welke kanalen ze inwoners in Drenthe in de toekomst het beste kan informeren en voorlichten over verkeersveiligheid. In dat kader bekijkt het VVBD ook de effectiviteit van deze website. Om die reden wordt het overgrote deel van deze website niet langer actueel gehouden. De verkeerseducatieprojecten worden nog wel steeds bijgewerkt. Scholen en andere geïnteresseerden kunnen hier dus nog steeds relevante informatie vinden en opvragen over het projectaanbod in Drenthe.

Nieuws

2 februari 2021

Nieuws- en campagnepagina niet langer up-to-date

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ​onderzoekt via welke kanalen ze inwoners in Drenthe in de toekomst het beste kan informeren en voorlichten over verkeersveiligheid. In dat kader bekijkt het VVBD ook de effectiviteit van deze website. Om die reden worden de nieuws- en campagnepagina van ​de website van Veilig Bereikbaar Drenthe ​niet langer ​actueel gehouden. De ​verkeerseducatieprojecten worden nog wel steeds bijgewerkt. Scholen en andere geïnteresseerden kunnen hier dus nog steeds relevante informatie vinden en opvragen over het projectaanbod​ in Drenthe.
22 december 2020

Edelhert Drenthe mag blijven: verkeersrisico’s gering

Het edelhert dat in 2018 besloot om vanuit de Veluwe naar Drenthe toe te komen, mag definitief blijven. De verkeersrisico’s door het edelhert zijn namelijk gering, blijkt uit onderzoek.
21 december 2020

N34 Coevorden-Holsloot veiliger en vlotter

De N34 tussen Coevorden-Noord en knooppunt Holsloot heeft er een rijstrook bij. Ruim zeven kilometer weg is verdubbeld en er zijn vier rotondes, één viaduct en twee verlengde onderdoorgangen gebouwd. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid, doorstroming en bereikbaarheid.
21 december 2020

Gladde wegen en slechter zicht: hoe ga jij veilig de weg op?

Ruiten krabben, spekgladde wegen en slechter zicht… Het is winter! Mooi, maar in het verkeer ook oppassen geblazen. Daarom deelt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) op www.verkeervervoerdrenthe.nl handige tips om ook in de winterperiode veilig op pad te kunnen.
17 december 2020

Wietgebruikers vertonen urenlang onveilig rijgedrag

Wietgebruik achter het stuur leidt tot onveilig rijgedrag, zelfs tot uren na gebruik. Dat bevestigt onderzoek van de Universiteit Maastricht. Onderzoekers lieten mensen onder invloed van wiet op de weg rijden. Wat bleek? Ze waren een gevaar op de weg.
15 december 2020

Verkeersrisico’s edelhert Drenthe zeer gering

Het edelhert dat in 2018 besloot om vanuit de Veluwe naar Drenthe toe te komen, mag definitief blijven. De verkeersrisico’s door het edelhert zijn namelijk gering, blijkt uit onderzoek.
Meer nieuws »

Terug naar boven