Bob TT

Drenthe heeft relatief gezien de meeste motorrijders van alle Nederlandse provincies: 53 motoren per 1000 inwoners. Niet gek dus dat de TT in Assen duizenden bezoekers trekt. Maar motorrijden met een biertje op, dat kan niet. Daarom wordt voorafgaand aan en tijdens de TT aandacht gevraagd voor de Bob-boodschap.
 
De TT vindt plaats van 21 tot 24 juni. In de weken voorafgaand aan het evenement en tijdens de TT zelf geeft het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) voorlichting aan motorrijders en andere bezoekers. Met de voorlichting hoopt het VVBD mensen die nog in de auto of op de motor stappen, te overtuigen geen alcohol te drinken. Want alcohol en verkeer, dat gaat niet samen.
 
Online en offline voorlichting
Er wordt op verschillende manieren voorlichting gegeven. Zo is er de gehele maand juni bioscoopreclame, zendt RTV Drenthe radio- en televisiespots uit en zijn er online banners te zien op www.rtvdrenthe.nl. Ook tijdens de TT worden bezoekers opgeroepen niet te drinken als ze nog achter het stuur moeten kruipen. Dat gebeurt via een advertentie in het programmablad en via video-walls op het TT-terrein. Team Alert spreekt op 23 juni jongeren op straat aan over de risico’s van alcohol met het project @The Wheel/StreetTalk.
 
Acties VVN
Daarnaast houdt Veilig Verkeer Nederland (VVN) acties waarbij bezoekers persoonlijk worden aangesproken. Op het TT-terrein staat een stand waar bestuurders aan het begin van de dag een Bob-afspraak kunnen maken. Als ze aan het eind van de dag weer weggaan, kunnen deze mensen nog een blaastest doen om te controleren of ze echt niets gedronken hebben. Op de campings waar TT-bezoekers overnachten, is VVN aanwezig met een voetbalspel. Tijdens dat spel kunnen campinggasten met behulp van een alcoholbril ervaren dat alcohol zorgt voor een verminderde coördinatie. Ook is VVN in het centrum van Assen aanwezig.
Terug naar boven