Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Campagne voor veilig rijgedrag op N34

Keren op de weg, gevaarlijk inhalen en met andere dingen bezig zijn achter het stuur in plaats van autorijden. Het is levensgevaarlijk. Toch gebeurt het geregeld op de provinciale weg N34 tussen De Punt en Coevorden, met (soms dodelijke) ongevallen tot gevolg. Om die ongevallen te voorkomen, is de provincie Drenthe eind oktober 2016 een campagne gestart om weggebruikers te attenderen op veilig rijgedrag op de N34. De campagne duurt drie jaar en is voor weggebruikers meteen zichtbaar met borden langs de weg.  
 
In de campagneperiode staan er langs de N34 verschillende borden die aandacht vragen voor drie verschillende onderwerpen: keren op de weg, inhalen en afleiding in het verkeer. Naast de borden vraagt de provincie in de komende periode ook door middel van promotieacties extra aandacht voor de campagne. Zo kunt u donderdag 2 maart het promotieteam van Samen richting Nul verkeersslachtoffers in de buurt van de N34 tegenkomen. Het team deelt dan campagneflyers uit aan voorbijgangers. De campagne komt ook langs via banners, TV- en radiospots en bioscoopreclame. Ook gaat de politie extra controleren op de weg. Tot slot kunt u op de Facebookpagina www.facebook.com/samenrichtingnul uw mening geven over de N34 en daarmee kans maken op een slipcursus! 

Radiospots

Afleiding achter het stuur

Inhalen 

Keren op de weg


Achtergrondverhalen
Wilt u meer weten over de drie thema's? In onderstaande bijlagen vindt u achtergrondverhalen met interviews, feiten en cijfers. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.provinciedrenthe.nl/n34

DownloadsTerug naar boven