"'>

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 81

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u

PHP NOTICE [8]: Undefined index: cookies in /home/vbdrenthe/templates_c/b75b1b68eaa7d333d9c5a55d670424fe6b405f02.bmt.header.tpl.php on line 86
">hier lezen.

21 april 2020

Aantal verkeersslachtoffers in 2019 in Drenthe: nieuwe cijfers CBS

Uit nieuwe cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat er in 2019 in Drenthe 29 mensen om het leven kwamen door een verkeersongeluk. Dit zijn er drie meer dan een jaar eerder. Opvallend is dat het aantal ongevallen in Drenthe is gedaald, maar dat er meer slachtoffers te betreuren waren. Dit komt doordat er meer ongelukken zijn gebeurd waarbij meerdere slachtoffers te betreuren waren. Toch kan er uit de cijfers niet geconcludeerd worden dat Drenthe een verkeersonveilige provincie is, aldus een woordvoerder van de provincie: "Het CBS vermeldt de oorzaken van de dodelijke ongelukken er niet bij en om conclusies aan de cijfers te verbinden, moet je die eigenlijk wel weten."

"We weten dat Drenthe altijd hoog in de landelijke lijst staat, omdat we een provincie zijn met veel landelijk gebied", vervolgt de woordvoerder. "Het is een dun bevolkte provincie met een grote spreiding van de voorzieningen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de auto en dan wordt er veel gereden over 60- en 80 kilometerwegen. En omdat deze niet druk zijn, wordt er vaak te hard gereden met alle gevolgen van dien. Dat blijkt ook uit de analyse van de verkeersveiligheid die in opdracht van de provincie door de SWOV is uitgevoerd. We proberen als wegbeheerders de wegen en bermen zo veilig mogelijk te maken, maar vaak is het gedrag van de weggebruiker de oorzaak van veel ongevallen.”

Samen richting Nul verkeersslachtoffers
Natuurlijk is elke verkeersdode er één te veel. Daarom streven we in Drenthe Samen richting Nul verkeersslachtoffers. En daar kan iedereen een bijdrage aan leveren. Lees hier wat jij kunt doen.

Terug naar boven