Onderweg ben ik Offline

Even een berichtje sturen, je mail checken of bellen tijdens het autorijden is levensgevaarlijk. Want de seconden die je met je telefoon bezig bent, heb je geen aandacht voor de weg en het overige verkeer. Dat brengt niet alleen jezelf, maar ook  medeweggebruikers in gevaar. Daarom roept het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe weggebruikers op hun aandacht op de weg te houden. Dat gebeurt met de campagne ‘Onderweg ben ik Offline’. 
 
Het startschot van de campagne klinkt op zaterdag 30 september op de markt in Assen. Bezoekers van de markt worden door een team van Veilig Verkeer Nederland uitgedaagd om mee te doen aan een test. Met die test ervaren ze hoe makkelijk ze even afgeleid zijn. Zo op straat niet erg, maar in het verkeer is dat levensgevaarlijk! Na de test wordt aan de bezoekers gevraagd om te beloven dat ze geen mobiele telefoon gebruiken in het verkeer.
 
Facebookactie
Niet alleen aan bezoekers van de markt, maar ook aan alle overige inwoners van Drenthe wordt gevraagd een belofte af te leggen. Via facebook.com/samenrichtingnul kunnen weggebruikers namelijk beloven om ‘Onderweg Offline’ te zijn. Onder iedereen die de belofte aflegt, worden een slipcursus en twintig Nationale Autowasbonnen verloot. Daarnaast wordt extra aandacht gevraagd voor de campagne met online banners, radio- en tv-spots, bioscoopreclame, buitenbordreclame en posters.
Terug naar boven