Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Rij rustig en zie, geniet en beleef meer

Stel je rijdt op een weg met een groene streep in het midden. Wat is dan de snelheidslimiet? Veel mensen weten niet precies welke snelheidslimiet op welke weg geldt. Het resultaat? Stress, bekeuringen, onveilige situaties en zelfs ongevallen. Reden genoeg om je kennis over de snelheidslimieten weer eens op te frissen! Op www.snelhedenindrenthe.nl staan daarom alle snelheidslimieten en –regels nog eens handig op een rijtje.

Wie in Drenthe woont of er regelmatig komt, weet het als geen ander: Drenthe is prachtig. Toch 'sjeezen' we er met z'n allen vaak snel doorheen. Gevaarlijk en zonde, want Drenthe is zo mooi. In de strijd om het aantal hardrijders in de provincie te verminderen, voert het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe ook dit jaar een campagne gericht op snelheid. Rij jij rustig door Drenthe? Dan zie, geniet en beleef je meer. Zonder je aandacht bij het verkeer te verliezen.

Middelen
De campagne is de komende tijd te zien via borden langs de weg, RTV Drenthe en online via onder meer social media. Ook wordt het verkeer op verschillende plekken in Drenthe met een boodschap op het wegdek gewezen op hun rijsnelheid. Dat gebeurt met (milieuvriendelijke) krijtverfuitingen op de weg.

Terug naar boven