Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

De nieuwe trend

Het niet vanzelfsprekend vinden dat mensen in het verkeer ernstig gewond raken of overlijden, maar daar iets tegen willen doen. Door zelf en samen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen verkeersveiligheid én die van anderen. Want elk slachtoffer in het verkeer is er één te veel. Dat is de nieuwe trend waar ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ voor staat.

Waarom?

In Nederland vallen elke dag twee doden in het verkeer. In Drenthe komt er gemiddeld elke veertien dagen iemand om in het verkeer. Jaarlijks raken honderden mensen ernstig gewond. Harde cijfers, maar het zijn niet alleen cijfers. Het zijn familieleden, vrienden of collega’s van ons die soms levenslang de gevolgen van een verkeersongeluk met zich meedragen. Uit cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat de laatste jaren het aantal ernstige verkeersslachtoffers toeneemt, en dat geldt ook voor Drenthe. Om dit tij te keren heeft het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe het initiatief genomen tot de ambassadeurscampagne ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’.

Zet de trend

Natuurlijk is het een illusie om te denken dat er nooit meer iemand gewond zal raken in het verkeer. Maar we willen er wel alles aan doen om zo dicht mogelijk bij nul verkeersslachtoffers te komen. En daaraan kan iedereen een steentje bijdragen. Want we hebben allemaal een verantwoordelijkheid voor onze eigen verkeersveiligheid en die van anderen. We willen afrekenen met de huidige trend waarbij helaas het aantal doden en ernstig gewonden in het verkeer niet meer daalt. Maar ook met de maatschappelijke acceptatie van zo’n hoog aantal verkeersdoden en gewonden. Wij, de ambassadeurs, vinden dat niet normaal, en jij? Zet de trend, als veilige Drent.

Terug naar boven