Veurjaor in de kop? 

Het is voorjaar! Voor veel motorrijders hét moment om hun eerste motorrit te maken. Helaas gebeuren er dan ook veel verkeersongelukken met motorrijders. Omdat ze zo kwetsbaar zijn, is dat vaak met een ernstige afloop. Daarom vindt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) het belangrijk om aandacht te vragen voor veilig motorrijden. Het VVBD doet dat met de campagne ‘Veurjaor in de kop?’.

Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste oorzaken van motorongevallen kijktechniek en slechte zichtbaarheid zijn. Om die reden geeft het VVBD tijdens de campagneperiode onder andere tips over goede motorkleding. Het is belangrijk dat motorrijders veilige motorkleding dragen, zodat ze goed zichtbaar zijn op de weg. Bovendien biedt het bescherming tijdens een val. Daarnaast is het belangrijk dat motorrijders goed om zich heen kijken, zodat andere weggebruikers ze op tijd zien. Deze en andere tips geeft het VVBD via de Facebookpagina www.facebook.com/veurjoarindekop.

Op zoek naar de koe!
Op de Facebookpagina staat de komende periode ook een winactie waar motorrijders aan mee kunnen doen. Ze worden uitgedaagd om in een speciale 360graden-foto op zoek te gaan naar hét boegbeeld van de campagne: de koe! Wie de koe vindt, maakt kans op een gratis rijvaardigheidstraining. De campagne is verder ook te zien en te horen via banners tv- en radiospots op RTV Drenthe, borden langs de kant van de weg, in bioscopen en publieke schermen bij tankstations. Tot slot ontvangen Drentse motorclubs, -dealers, -rijscholen politiebureaus en gemeenten campagneposters om op te hangen.

Tvspot


 

DownloadsTerug naar boven