Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Agnes Themmen

Agnes Themmen

“Je bereikt pas daadwerkelijk verandering in het verkeer als mensen zelfbewuste keuzes maken”

“Als ik aan verkeersveiligheid denk dan denk ik in eerste instantie niet aan de vele snelwegen in ons land die ik dagelijks passeer voor mijn werk. Bij verkeersveiligheid denk ik wel aan dorpen, woongemeenschappen en wijken in ons land. Daar waar kinderen wonen, leven en spelen. Daar waar mensen fietsen, hun hond uitlaten en mensen rustig door de straten wandelen. Daar waar ik graag ben in mijn vrije tijd.

Bewust verkeersgedrag

Ik denk dat juist in dorpen en woonwijken de persoonlijk invloed van mensen op verkeersveiligheid groot is. Even afremmen als je met de auto langs een fietser rijdt. Spelende kinderen in de gaten houden en alert zijn op een bal die zomaar de straat oprolt met een kind erachteraan. Verwachten dat een hond een vreemde beweging maakt in al zijn enthousiasme. Het zijn juist die situaties waar bewust verkeersgedrag essentieel is. De wet en regels zijn belangrijk, net zoals de politie als handhaver, maar je bereikt pas daadwerkelijk verandering in het verkeer als mensen zelfbewuste keuzes maken. Wat mij betreft leggen we daar in onze samenleving vaker de nadruk op.

Een verkeersveilig Drenthe

Als moeder verbaas ik me wel eens als ik zie dat mensen zich in het verkeer geen bewuste keuzes maken. Soms maakt het me zelfs boos. Te hard rijden door een woonwijk of gas erop om voor de kruising nog net een fietser te passeren. Het is meestal niet opzettelijk- of alleen roekeloos gedrag, maar eerder onbewust gedrag. In het kleine dorp Rogat waar ik woon zie ik dit verkeersgedrag helaas nog regelmatig. Als ik de kans krijg spreek ik automobilisten aan op hun verantwoordelijkheid in het verkeer. Daarnaast werk ik in een werkgroep in ons dorp aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. We doen dat door een aantal keer per jaar een actie te organiseren samen met kinderen en hun ouders uit het dorp en Veilig Verkeer Nederland. Vanuit die drive, om juist in de kleine woongemeenschappen de verkeersveiligheid te vergroten, draag ik graag mijn steentje bij een verkeersveilig Drenthe!”

Agnes Themmen,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven