Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Bastiaan Schepers

Bastiaan Schepers

“Ik kom veel ‘ervaren’ bestuurders tegen die zich overmoedig gedragen”

“Ik las in de Verkeerskrant Drenthe over het ambassadeurschap Samen richting Nul verkeersslachtoffers! Dat leek mij als rij-instructeur wel wat. Dagelijks kom ik met jongeren in contact, die ik wijs op de gevaren in het verkeer. Tijdens de lessen laat ik ze regelmatig voelen en ervaren wat er fout kan gaan, bijvoorbeeld als je niet goed op de hoogte bent van de verkeersregels.

Overmoedig gedrag in het verkeer

Regelmatig merk ik bij leerlingen dat ze zaken als snelheid, afstand houden, en voorrangssituaties verkeerd inschatten. Op zich is dat ook logisch, daarvoor volgen ze immers rijles. Moeilijker vind ik het dat ik in mijn werk ook veel ‘ervaren’ bestuurders tegenkom die nog dezelfde fouten maken en zich vaak overmoedig gedragen in het verkeer. Leg dat maar eens uit aan je leerling! Dat zet je instructie geen kracht bij.

Leren elkaar aan te spreken op onveilig gedrag

Ik heb al wel wat ideeën over de invulling van mijn ambassadeurschap. Ik wil graag in gesprek met beleidsbepalers en wethouders van de gemeenten Emmen en Hoogeveen om hen attent te maken op verkeersonveilige situaties in en rondom Emmen en Hoogeveen. Natuurlijk onder het motto: ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers’. Het lijkt me ook mooi om als ambassadeur voorlichting te geven op scholen. En ik zou mijn eigen leerlingen graag materiaal van Samen richting Nul willen meegeven om op te hangen of te verspreiden in hun eigen omgeving: sportkantine, werk/stage, sportschool… Het is goed als er wat meer aan de weg wordt getimmerd. En dat mensen elkaar leren aan te spreken op onveilig gedrag. Je hebt van die 30 km/uur containerstickers. Misschien kunnen we die ook in Samen richting Nul! inzetten? Mogelijkheden genoeg! Ik heb er zin in!”

Bastiaan Schepers,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven