Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Frank van Tatenhove

Frank van Tatenhove

“Een veiliger verkeer begint bij jezelf!”

“Het klinkt cliché, maar het is de bittere waarheid. Menselijk gedrag is de belangrijkste factor in het verbeteren van verkeersveiligheid. Ruim negentig procent van alle ongelukken wordt veroorzaakt door menselijk gedrag. Even niet opletten of een (inschattings)fout kan grote gevolgen hebben. Helaas denken mensen daar in de praktijk veel te makkelijk over. Als rijinstructeurs hebben we hier dagelijks mee te maken. Vooral jonge beginnende bestuurders overschatten zichzelf. Met die risicogroep hebben wij dagelijks te maken.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

We willen jongeren niet bang maken want autorijden is heel leuk! Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Daar moeten alle weggebruikers zich bewust van worden. Dat bewustzijn proberen wij onze leerlingen al vanaf hun eerste rijles bij te brengen. We wijzen hen tijdens de lessen constant op opvallende gedragingen van andere weggebruikers. Zo willen we bereiken dat deze toekomstige bestuurders zich anders gaan gedragen in het verkeer. Tijdens onze theorielessen besteden we ook veel aandacht aan alcohol en verdovende middelen in het verkeer. Die middelen gaan niet samen met een veilig verkeer.” Naast de jongeren benaderen we ook regelmatig de ouders tijdens promodagen en theorieavonden die we voor hen organiseren.

Niet meer dan normaal

Toen ik in de Verkeerskrant Drenthe las over ‘Samen Richting Nul verkeersslachtoffers!’ heb ik mezelf en mijn collega’s van de autorijschool meteen opgegeven als ambassadeur. Als rijinstructeur heb je een grote invloed op het ontwikkelen van sociaal verkeersgedrag. Ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat we hier veel aandacht aan besteden tijdens de rijlessen. En ik ben er van overtuigd dat we met Samen richting Nul! de boodschap nog beter aan onze leerlingen kunnen overbrengen. Als we daardoor gezamenlijk het percentage van negentig procent naar beneden kunnen krijgen, zou dat heel mooi zijn!

Ieder verkeersslachtoffer is er één te veel

Ik ben er van overtuigd dat we met Samen richting Nul! deze boodschap nog beter aan onze leerlingen kunnen overbrengen. ‘Samen Richting Nul’ is een mooi streven: want ieder verkeersslachtoffer is er één te veel.”

Frank van Tatenhove,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven