Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Freek Buijtelaar

Freek Buijtelaar

"Ik ken de risico's van afleiding"

“Ik heb 20 jaar in Friesland gewerkt en een schandalige hoeveelheid kilometers achter de rug: iedere dag ruim 200 kilometer. Ja, dan ken je ook de risico’s van afleiding. Je droomt zo een eind weg of doet even wat anders. Dat ik in die jaren nooit een ongeluk heb gehad dank ik in sommige gevallen toch vooral aan de oplettendheid van medeweggebruikers."

Verkeersveiligheid hoog op de agenda

"Mijn rol als ambassadeur voor Samen richting Nul is mensen scherp te houden in het verkeer, kwetsbare en minder kwetsbare mensen. En verkeersveiligheid op de agenda te houden. Als er een dodelijk verkeersongeval gebeurt, dan hakt dat erin bij iedereen. Zeker als er een kind bij betrokken is. Voor iedereen is dat een drama. Vanzelfsprekend staat verkeersveiligheid dan weer hoog op de agenda. Alle betrokkenen vragen zich af: hadden wij dit kunnen voorkomen?"

Samen oplossen

Overigens is in alle dorpen hard rijden steeds een punt van aandacht. En we weten het allemaal: we doen het ook zelf. Dus we moeten het ook samen oplossen. En samen, daarmee bedoel ik ook echt samen: bewoners, scholen, ouderenzorg…  Jong én oud.”

Freek Buijtelaar,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
en wethouder gemeente Borger-Odoorn

Terug naar boven