Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Gerard Lohuis

Gerard Lohuis

"Deelnemen aan het verkeer is een gevaarlijke bezigheid"

“Deelnemen aan het verkeer is één van de gevaarlijkste dingen die we vrijwel dagelijks doen. Zonder dat we er ons van bewust zijn, dat het zo’n gevaarlijke bezigheid is. Bewustwording is daarom volgens mij ook één van de belangrijkste voorwaarden om het verkeer veiliger te maken. We moeten ons ervan bewust zijn dat ons gedrag in het verkeer voor het grootste deel bepaalt hoe veilig of hoe onveilig het verkeer is.

Als wethouder verkeer kan ik samen met de verkeersdeskundigen van de gemeente nog zoveel doen om de weg veilig in te richten, als mensen zich daar niet naar gedragen, blijft een aantal verkeerssituaties gevaarlijk."

'Veilig door 't Veen'

"In het dorp Witteveen in Midden-Drenthe hebben de inwoners al op een mooie manier invulling gegeven aan die bewustwording. Het project ‘Veilig door ’t Veen’ is een initiatief van de plaatselijk jeugdsoos en zet in op gedragsverandering in het verkeer. Aanleiding vormde een aantal ernstige verkeersongelukken waarbij jongeren uit Witteveen betrokken waren. Ongelukken waarbij te hard rijden, niet goed uitkijken en alcohol een rol speelden. Met onder meer verkeerslessen op de basisschool en een workshop alcoholvrij op weg, werd vooral de jeugd bewust gemaakt van de invloed van hun gedrag op het verkeer. En met succes: het aantal verkeersongevallen is afgenomen en het project heeft de Nationale verkeersprijs 2014 gewonnen! Bovendien is het overgenomen door buurdorpen en gaan wij vanuit de gemeente en de provincie verdere uitrol van het project stimuleren.

Wat mij betreft een prachtig voorbeeld van hoe bewustwording en gedrag een bijdrage kan leveren aan ‘Samen richting Nul’. Als ambassadeur van het project hoop ik, zowel als persoon, als in mijn rol als wethouder, te kunnen bijdragen aan meer bewustwording en daarmee aan minder verkeersslachtoffers!"

Gerard Lohuis,
Ambassadeur Samen richting Nulverkeersslachtoffers!
en wethouder Verkeer, gemeente Midden-Drenthe

Terug naar boven