Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Grietje Liezen

Grietje Liezen

“Verwijten maken helpt niet. Mensen inzichten geven, kan leiden tot verandering”

"De mogelijkheid om ambassadeur te worden, kwam voor mij op het juiste moment! Ik ben net met drie plaatsgenoten het initiatief VerkeersVeiligheid Beilen gestart. We hebben een inventarisatie gemaakt en gaan nu met de gemeente en wellicht ook de politie om tafel om te praten over een aantal verkeersonveilige situaties, die we denken eenvoudig te kunnen verbeteren.

Verplaatsen in verkeersdeelnemers

Ik maak gebruik van het verkeer als automobilist, fietser, e-biker, maar ook als motorrijder. Daardoor kan ik me goed in verschillende groepen verkeersdeelnemers verplaatsen. Daar komt trouwens nog bij dat ik jonge kinderen heb. Ik zie hoe zij zelfstandig deelnemen aan het verkeer, maar ook waar zij tegenaan lopen.

Verkeer heeft veel te maken met gedrag, respect en tolerantie

Zeker als motorrijder ben ik me heel bewust van mijn kwetsbaarheid in het verkeer en het gedrag van anderen. Het heeft me zelf ook aan het denken gezet over mijn eigen weggedrag. Verkeer heeft heel veel te maken met gedrag, respect voor de ander en tolerantie. Dat realiseer ik me dagelijks en ondervind ik ook in de praktijk. Elkaar aanspreken is lastig, want je krijgt vaak een grote mond of een middelvinger, maar het is wel nodig en ik zal er ook niet voor weglopen.

Ik wil graag op een positieve manier mensen aanspreken op hun gedrag en hopelijk op een goede manier met ze in gesprek gaan. Elkaar verwijten maken heeft geen zin, maar inzichten geven kan leiden tot verandering.”

Grietje Liezen,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven