Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Harm Assies

Harm Assies

“Ik praat erover aan de borreltafel”

“Tachtig procent van de ongelukken ontstaat door het handelen van de mens. Dat geeft wel aan dat educatie heel belangrijk is. Dat begint bij kinderen, wat betreft Harm Assies. Jong geleerd is immers oud gedaan. Tegelijk: je bent nooit uitgeleerd.

Leven lang leren

Nadat je als kind een goede start hebt gehad, kun je als puber, jongvolwassene en volwassene je leven lang bijleren. Ik denk bijvoorbeeld dat voor tieners verkeersonderwijs op maat heel belangrijk is, want op hun leeftijd zijn hormonen heel bepalend voor hun gedrag.

Goed voorbeeld

Ik vind het ook heel belangrijk dat volwassenen het goede voorbeeld geven in het verkeer. Door je gordel om te doen in de auto. Niet alleen ouders hebben hierin een rol, ook grootouders. Ik ben ook opa inmiddels en ik merk nu dat ik zelf extra goed oplet bij het oversteken met mijn kleinkinderen. Ik kan hen uitleggen waarom je goed moet uitkijken en dat het belangrijk is om goed om je heen te kijken. Ik ben zelf inmiddels oudere en wil mijn leeftijdsgenoten hier als ambassadeur graag op aanspreken.

Borreltafel

Overal waar ik kan, zal ik verkeersveiligheid onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld aan de borreltafel met vrienden en familie. Ik kan dan uitdragen dat mensen zelf iets kunnen doen om het aantal ongelukken en het aantal slachtoffers te laten dalen. Want dat is uiteindelijk mijn doel als ambassadeur. Ik wil mensen er meer bewust van maken dat ze daar zelf een rol in kunnen spelen en er zelf wat aan kunnen doen.”

Harm Assies,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven