Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Harmke Vlieg

Harmke Vlieg

"Druk maken om veiligheid is moeders eigen"

“Ik ben nu wethouder met Verkeer en Vervoer in portefeuille. Maar als ik naar verkeer kijk, doe ik dat meestal toch gewoon als weggebruiker. En als moeder. Ik heb zelf twee kinderen van inmiddels 14 en 17, die elke dag naar school gaan. Als moeder maak ik me best druk om veiligheid. Dat is denk ik ook wel moeders eigen. Dat zit diep in je. En als er kinderen betrokken zijn bij verkeersongevallen, zoals recent twee keer bij de Norgervaart, grijpt me dat behoorlijk aan.”

Kinderen wijzen op risico's

“Als ik de kans krijg, probeer ik als ambassadeur kinderen ook zelf te wijzen op risico’s in het verkeer en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Laatst stond ik voor een aula voor middelbare scholieren in het kader van een project over gezond leven en gezond eten. Toen heb ik wel even van de gelegenheid gebruik gemaakt door ze op het hart te binden dat ook goed werkende fietsverlichting enorm belangrijk is voor hun gezondheid.”

Elkaar leren aanspreken op gevaarlijk rijgedrag

“Veilig verkeer is een onderwerp dat erg leeft. Op mijn wekelijkse spreekuur tref ik regelmatig mensen die zich zorgen maken over de veiligheid in hun buurt. Meestal is de klacht dat er te snel wordt gereden. En de beoogde oplossing dat de gemeente een drempel of bloembak plaatst. Maar dat lijkt mij niet de oplossing. Die is volgens mij dat we elkaar leren aanspreken op gevaarlijk rijgedrag. Ik denk graag samen met andere mensen na over hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.”

Harmke Vlieg,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
en wethouder gemeente Assen

Terug naar boven