Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Henk Brink

Henk Brink

“Eén moment van onoplettendheid is voldoende”

“In mijn persoonlijke omgeving ken ik de nodige drama’s die door verkeersongelukken veroorzaakt zijn. Als iemand uit een familie wordt weggerukt… dat leed is niet te beschrijven! Als gedeputeerde voel ik me ook verantwoordelijk voor de ongelukken die me niet persoonlijk raken. Van elk ongeluk onderzoeken we de mogelijke oorzaak en vraag ik me af of we het hadden kunnen voorkomen. Samen met alle Drentse gemeenten doen we er – binnen het beschikbare budget – alles aan om de wegen zo veilig mogelijk te maken.

Zelf in de hand

Wat veel mensen echter niet beseffen is dat ze vooral zelf in de hand hebben hoe veilig het verkeer is. Tachtig procent van de ongelukken gebeurt namelijk door menselijk gedrag. Natuurlijk zullen er altijd ongelukken gebeuren. Eén moment van onoplettendheid is al voldoende. En iedereen kan fouten maken, dat doe ik zelf ook. Maar als mensen zich meer bewust zijn van hun eigen gedrag en de risico’s die ze hiermee nemen in het verkeer en daarnaar handelen, kunnen veel ongelukken worden voorkomen.

Ambassadeurs

De ambassadeurs van Samen richting Nul verkeersslachtoffers! geven het onderwerp een gezicht en kunnen met een persoonlijk verhaal duidelijk maken waarom het zo belangrijk is elke dag alert te zijn in het verkeer. Samen met de andere ambassadeurs wil ik ervoor zorgen dat het verhaal achter de ongevallencijfers wordt verteld. Ik hoop mensen te inspireren ook zelf een bijdrage te leveren aan veiligheid in het verkeer. Want ons doel – minder verkeersslachtoffers in Drenthe – bereiken we alleen als overheid én weggebruikers er samen de schouders onder zetten.”

Henk Brink,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
en gedeputeerde provincie Drenthe
Terug naar boven