Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Henk Doeven

Henk Doeven

Fietsen voor verkeersveiligheid

"Drukte op de weg, leuke muziek of haast: het zijn allemaal factoren waardoor we minder alert aan het verkeer deelnemen. Ook ik kom wel eens op mijn bestemming aan, waarna ik mijzelf de vraag stel, ben ik óveral alert geweest? Ik geloof dat elke deelnemer aan het verkeer, automobilist, voetganger of fietser, dit wel herkent.

De gemeente Westerveld is een toeristische gemeente, waar de fiets een belangrijke rol speelt. Daarom hebben we de ambitie om, als het om verkeer en vervoer gaat, de fiets een belangrijke rol te geven. En daarom investeert de gemeente Westerveld al jaren in het fietscomfort in de gemeente.

Niet alleen toeristisch gezien, maar ook rond het thema duurzaamheid én verkeersveiligheid kan de fiets een rol spelen. Steeds meer mensen ruilen de auto in voor de fiets als het gaat om woon-werkverkeer. De gemeente Westerveld draagt deze beweging een warm hart toe! Daarom zetten we onder andere in op veilige, comfortabele en aantrekkelijke fietsroutes. Hiermee scheiden we het fietsverkeer van het autoverkeer en zijn er minder auto’s op de weg. Hierdoor maken we samen de wegen nóg veiliger dan ze nu al zijn."

Henk Doeven
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
en wethouder gemeente Westerveld
Terug naar boven