Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Henk Heijerman

Henk Heijerman

"Elkaar aanspreken werkt beter dan een drempel neerleggen"

“Ik neem dagelijks deel aan het verkeer en zie vaak situaties waarbij je denkt: oef, dat ging nog maar net goed! Roekeloos rijdende vrachtwagens, bestelbussen en tractoren met vaak nog jonge jongens achter het stuur. Ik zie ze vaak voorbij komen. Ze denken dat ze  al heel goed kunnen rijden en lijken zich totaal niet bewust van de massa die ze achter zich vervoeren!"

Jongeren bewust maken van risicovol gedrag

"Daar wil ik graag wat aan doen als ambassadeur van ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers’. Allereerst door jongeren van een jaar of 16 – dus voordat ze achter het stuur kruipen - beter bewust te maken van risicovol gedrag. Ik heb onlangs een jongen ontmoet die dagelijks geconfronteerd wordt met de ernstige gevolgen van zijn bravoure gedrag. Dat maakt echt  indruk! Ik zou deze jongen graag eens zijn verhaal laten vertellen aan de 16-jarigen in onze gemeente."

Elkaar aanspreken

"Verkeersveiligheid is van ons samen. Als gemeente kunnen we wel wát doen. Bijvoorbeeld door op belangrijke schoolroutes te zorgen voor veilige fietspaden. Of door bijvoorbeeld afspraken te maken met vrachtvervoerders over rijroutes: óm in plaats van door het dorp. En dat doen we ook. Maar de belangrijkste verandering moet bij de mensen zelf plaatsvinden: elkaar vaker aanspreken op onveilig gedrag en aangeven dat het anders moet. Daarvoor moet je wel een drempel over. Want: 'waar bemoei je je mee?’. Toch ben ik ervan overtuigd dat elkaar aanspreken beter werkt dan het neerleggen van een drempel.”

Henk Heijerman,
Ambassadeur Samen richting Nulverkeersslachtoffers!
en wethouder gemeente Aa en Hunze

Terug naar boven