Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Jeroen Huizing

Jeroen Huizing

“Elkaar scherp houden in het verkeer, dat is belangrijk"

“Ik zet mij graag in als ambassadeur Samen richting nul verkeersslachtoffers! Niet alleen vanuit mijn rol als wethouder Mobiliteit in de gemeente Coevorden, maar ook als vader van vier jonge kinderen van één, vijf, zeven en negen jaar. Met name de twee oudsten worden meer ondernemend en willen meer vrijheid. Je moet ze die ruimte ook geven, vind ik, en dus mogen ze er op de fiets op uit."

Zelf het goede voorbeeld geven

"Als verkeersdeelnemer moeten kinderen nog veel leren. Behalve ingewikkelde verkeersregels moeten ze ook overzicht ontwikkelen, snelheden leren inschatten en nog veel meer. Ga er maar aan staan met het huidige drukke verkeer! Ik probeer natuurlijk zelf het goede voorbeeld te geven en wijs ze regelmatig op de gevaren in het verkeer. Ook probeer ik ze ervan bewust te maken dat je er nog niet bent als je jezelf goed aan alle verkeersregels houdt. Ze hebben ook te maken met andere weggebruikers, die wel eens onverwachte dingen kunnen doen. Het bekende voorbeeld: voorrang hebben, wil nog niet zeggen dat je ook voorrang krijgt. Ik merk wel dat ze bezig zijn met het verkeer en alles wat daarbij hoort. Dat ze wat bewuster om zich heen kijken en beter gaan opletten. Zodat ik soms in de auto vanaf de achterbank hoor: 'Hé papa, hoe hard màg je hier eigenlijk rijden?'

Een goede illustratie van hoe we elkaar scherp kunnen houden in het verkeer. Ik werk daar als ambassadeur graag aan mee om te zorgen dat niet alleen mijn kinderen, maar alle kinderen en alle weggebruikers veilig op pad kunnen!”

Jeroen Huizing,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
en wethouder Mobiliteit gemeente Coevorden

Terug naar boven