Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Karin Pasjes

Karin Pasjes

"We kunnen er zélf wat aan doen!"

"Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat je aan het verkeer deelneemt. Dat geldt voor jong en oud. We verplaatsen ons lopend, op de driewieler, op de fiets, in de auto, op de motor, op de scooter, enzovoort. We denken er niet altijd bij na, maar het deelnemen aan het verkeer is niet zonder risico. Soms word je er even weer aan herinnerd door het lezen van een artikeltje in de krant of op de app van RTV Drenthe. Soms komt het ineens nog wat dichterbij, doordat iemand uit je directe omgeving bij een ongeval betrokken is geraakt. Plotseling kan het noodlot toeslaan.

Gelukkig kunnen we er wat aan doen. De meeste ongevallen worden namelijk veroorzaakt door menselijke fouten. Dat betekent dus dat we er zélf wat aan kunnen doen! Bijvoorbeeld:

  • Geef het goede voorbeeld aan de andere weggebruikers.
  • Houd je aandacht bij het verkeer en laat je niet afleiden door alle mobiele communicatie.
  • Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent.
  • En als je een feestje hebt, en je wilt graag een glaasje drinken, zorg er dan voor dat je hebt geregeld hoe je veilig thuis gaat komen.
  • Let goed op bij bepaald medicijngebruik of het wel veilig is om aan het verkeer deel te nemen. 
  • Iedereen maakt wel eens een foutje, dus rijdt defensief, wees vergevingsgezind."

Uw hulp nodig

Door mijn werk als regio-coördinator verkeerseducatie voor de Provincie Drenthe en de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Noordenveld en Tynaarlo heb ik het voorrecht om mee te mogen werken aan een steeds verkeersveiliger Drenthe. We bieden de inwoners allerlei verkeerseducatieprojecten, voor elk wat wils. Zo proberen we iedereen bewust te maken van zijn eigen verantwoordelijkheden in het verkeer. Maar wij kunnen dat niet alleen. Helpt u/help jij ook mee?"

Karin Pasjes,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
en regiocoördinator verkeerseducatie regio Zuidoost-Drenthe

Terug naar boven