Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Monique van Vreeswijk

Monique van Vreeswijk

"Een supergoed initiatief"

"Mijn naam is Monique van Vreeswijk. Ik ben jaren werkzaam geweest in het onderwijs en zit momenteel in de fractie van GroenLinks in de gemeente Aa en Hunze. Hierdoor kwam ik in aanraking met Samen richting Nul!. Een super goed initiatief, want ieder ongeluk en zeker iedere dode in het verkeer is er een te veel.

Vooral voor kinderen is nog veel winst te behalen

Kinderen zijn vooral erg kwetsbaar en ik vind dat daar nog veel winst te behalen valt. Er zitten helaas nog veel kinderen 'los' in de auto. Niet in de gordels en vaak ook niet in een stoeltje, terwijl dit wel nodig is. Ook zitten hele kleine kinderen vaak los in een fietsstoeltje, of mogen al heel jong alleen van huis naar school en terug fietsen, waarbij ze zich vaak niet bewust zijn van het overige verkeer en zomaar, zonder uitkijken, de weg oversteken. Op scholen wordt verkeersles gegeven, maar vaak is dit toch gericht op de hogere groepen, terwijl de basis gelegd kan worden bij de jongere kinderen.

Ouders kunnen zelf verantwoordelijkheid nemen

Ook ouders zouden bewuster gemaakt moeten worden van hun verantwoordelijkheid richting hun kinderen. Er zou bij scholen vaker gecontroleerd kunnen worden hoe kinderen vervoerd worden. Zo kun je ouders wijzen op hun verantwoordelijkheid. Veilig Verkeer Nederland doet hier ook al veel aan, maar het kan natuurlijk altijd beter en misschien zelfs wel vaker.

Op voeten en fietsen naar school

Parkeren bij scholen zou beter kunnen. Niet in de berm en anders verder van de school verwijderd, als er geen parkeerplaatsen zijn. Kinderen hoeven over het algemeen niet met de auto naar school gebracht te worden. Ze kunnen makkelijk fietsen of lopen. Ik heb een tijdje in Assen gewoond en daar was het voor kinderen die binnen een bepaalde straal van de school woonden verboden om met de fiets of auto te komen. Ze moesten lopend komen en dat ging prima.

Enorme impact

Ik heb een keer meegemaakt dat een meisje dood gereden werd door een vrachtwagen. Ik werkte toen op die school en de impact die dit had op iedereen was enorm. Voorkomen is dus echt beter en daar wil ik me als ambassadeur hard voor maken."

Monique van Vreeswijk,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven