Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Nynke Houwing

Nynke Houwing

"Elk verkeersslachtoffer is er een te veel"

"Er zijn maar weinig onderwerpen waar zoveel inwoners mee te maken krijgen als het verkeer. Zodra je de deur uitgaat zit je er immers middenin. Het verkeer is voor veel mensen dan ook heel vanzelfsprekend. Dat is logisch, maar tegelijkertijd loop je als verkeersdeelnemer allerlei risico’s. Die proberen we met zijn allen zo klein mogelijk te maken. Want het mag dan een cliché zijn, maar elk verkeersslachtoffer is er een te veel. 
 
Op het platteland heeft het verkeer een heel eigen dynamiek. In de gemeente Borger-Odoorn zie je bijvoorbeeld veel landbouwvoertuigen. Dat heeft invloed op de verkeerssituatie. Maar ook de vele toeristen, die zich vaak per fiets verplaatsen, vragen om passend beleid. Om plannen die naadloos aansluiten bij hoe het verkeer in ons gebied is ingericht en wordt gebruikt.
 
Omdat onze inwoners die verkeerssituatie dagelijks van dichtbij ervaren, betrekken we hen graag bij ons verkeersbeleid. Dat is niet moeilijk, omdat veel mensen een duidelijke mening hebben over het verkeer in hun omgeving. We kregen dan ook wel 850 reacties als input op ons nieuwe gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. Op die manier willen we in Borger-Odoorn ook echt Sámen richting nul verkeersslachtoffers."
 
Nynke Houwing
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
en wethouder gemeente Borger-Odoorn

Terug naar boven