Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Otto Huisman

Otto Huisman

“Eén momentje niet opletten, heeft soms grote gevolgen”

“Uit eigen ervaring weet ik dat één momentje niet opletten in het verkeer grote gevolgen kan hebben. Een aantal jaren geleden ben ik op de fiets door een automobilist aangereden. Daarbij heb ik mijn enkel gebroken. De breuk was zo vervelend dat mijn enkel met pinnen is vastgezet. Dat heeft tot gevolg dat ik hem nu niet meer kan gebruiken. Ik ben beperkt in mijn beweging en dat zal niet meer beter worden. Ik heb ook nog bijna dagelijks pijn, die niet meer weggaat.

Handelen 

Als ambassadeur van Samen richting Nul verkeersslachtoffers! wil ik duidelijk maken dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor verkeersveiligheid. Het gaat niet alleen om goede regelgeving en duidelijke borden en een veilige weginrichting. Het besef dat je verkeersveiligheid zelf in de hand hebt, is misschien nog wel belangrijker. Ik zou graag nog een stapje verder gaan. Je moet je niet alleen bewust zijn van je eigen verantwoordelijkheid, maar daar ook naar handelen. Want mensen beseffen niet wat voor gevolgen een verkeersongeluk kan hebben.

Geen ander streven mogelijk 

Ik ben dan ook heel blij met de landelijke campagne ‘Hou in het verkeer je aandacht bij de weg’, over afleiding achter het stuur. Ik denk dat zo’n campagne zeker effect heeft. Toch is daarnaast extra aandacht nodig als je streeft naar nul verkeersslachtoffers. Er is ook geen ander streven mogelijk in mijn ogen, het kan alleen maar nul zijn. Laten we daar samen aan werken. Bijvoorbeeld door anderen aan te spreken op hun gedrag als daar aanleiding toe is. Zelf ben ik een wereldverbeteraar en stap ik snel op mensen af. Niet iedereen vindt dat gemakkelijk. Iedereen moet voor zichzelf een manier vinden om dat te doen. In mijn beleving kom je dan met humor verder dan met boosheid, maar wees wel duidelijk. Mensen kunnen mij natuurlijk ook aanspreken op mijn verkeersgedrag, ik ga graag met anderen in gesprek.”

Otto Huisman,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven