Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Roelof Pieter Koning

Roelof Pieter Koning

“Veiligheid doe je samen"

“Veilig verkeer. Daar is echt niemand tegen. De beste infrastructuur, zodat verkeerdeelnemers met een gerust hart naar school, werk, ontspannings- of uitgaanscentrum kunnen. Veel is prima geregeld, maar het kan altijd beter. Daar werk ik hard aan. Net als aan mijn eigen gedrag. Er gaat geen dag voorbij of ik word door media gewezen op mijn verantwoordelijkheid. En wie net als ik kinderen heeft: "Papa je mag hier niet ..." Veiligheid doe je samen. Voor je kinderen, voor anderen én voor jezelf."

Goede verbindingen zijn belangrijk

"Meppel staat bekend om haar verbindingen, over de weg, het water en het spoor. Samen willen wij centrale ligging maximaal benutten. Goede verbindingen zijn niet vanzelfsprekend. Daar blijf ik aandacht voor vragen. Zodat fietsers en automobilisten gemakkelijker naar de randen van het centrum kunnen komen. Verkeer is van levensbelang voor onze stad: voldoende gemakkelijk bereikbare parkeervoorzieningen en plekken om veilig te laden en lossen. Overzichtelijk en goed gebruik van verkeersvoorzieningen is voor ieder prettiger en het maakt de samenleving veiliger."

Elkaar aanspreken

"Veiligheid is dé kerntaak van een gemeente. De dagelijkse rit naar school of sport moet betrouwbaar zijn. Zebrapaden geven voetgangers en automobilisten duidelijkheid. En vanzelfsprekend worden veilige fietsroutes in de winter met voorrang gestrooid. En ja, als iemand zich niet aan regels houdt, moet ertegen worden opgetreden. Dat vinden we normaal. Wat zou het mooi zijn als we het net zo gewoon gaan vinden om elkáár aan te spreken op verkeersonveilig gedrag. Gewoon samen. Voor meer veiligheid in het verkeer. Wat is daarop tegen?”

Roelof Pieter Koning,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven