Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Roelof Schoonbeek

Roelof Schoonbeek

“Mijn doel: actief bijdragen aan zo weinig mogelijk verkeersslachtoffers”

“Het liefst heb ik die dagen waarop we vanuit onze dertien ambulanceposten in Drenthe geen enkele keer in actie moeten komen voor een verkeersongeval. Maar als het er op aan komt, dan zijn we er binnen vijftien minuten. Overal in Drenthe. Meehelpen om het Drentse verkeer zo veilig mogelijk te maken, dat wil ik. Daarom ben ik ambassadeur van ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’."

Roelof Schoonbeek is directeur van UMCG Ambulancezorg en Drent in hart een nieren. Je kunt met hem gewoon Drents praoten. Hij is geboren en getogen op de Hondsrug en fietst graag. En als het even kan ook vanuit zijn woonplaats Annen naar het kantoor in Tynaarlo. Een prachtige route binnendoor. 

Kennisuitwisseling

"Hoe minder verkeersslachtoffers, hoe beter! Daar kan de overheid aan bijdragen door veilige wegen te maken, maar ook de weggebruiker heeft daar zelf een heel erg grote rol. Om veilig verkeer te krijgen is kennis en kennisuitwisseling essentieel. Daar wil ik met UMCG Ambulancezorg graag actief aan bijdragen en campagne voor voeren. Wij hebben dagelijks tientallen voertuigen met goed getrainde professionele chauffeurs op de Drentse wegen. Die zien dingen, die ervaren dingen. Die zien ook waar het mis gaat. Samen aan tafel met de wegbeheerders en weg-ontwerpers kan hun inbreng het verkeer soms nog veiliger maken."

Vanuit dertien ambulanceposten verzorgen een kleine 200 Drentse ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen de medische spoedzorg in de regio. In 2013 rukten de ambulances in Drenthe zo’n 32.000 keer uit, waarvan ongeveer 16.000 keer met spoed. En daar horen ook verkeersongevallen bij.

Meer dan een miljoen kilometers per jaar

"Verkeersveiligheid staat bij ons dus hoog op de agenda. Ook binnen de eigen organisatie. Defensief rijden is het uitgangspunt. Veilig rijden! Met onze ambulances, solo-ambulances en motoren rijden we per jaar meer dan een miljoen kilometers door Drenthe en omgeving. Vooral over de vele tweebaanswegen. Een deel daarvan als voorrangsvoertuig, met zwaailicht en sirene. Dat zijn ritten met extra risico, ook voor andere weggebruikers. Het gaat er niet alleen om snel ter plaatse te zijn, maar vooral veilig ter plaatse te komen. Want alleen dan kun je zelf hulp verlenen."

Een veelkleurig gezelschap

"Ik vind ‘Samen richting Nul’ een uitstekend initiatief. De veelkleurige samenstelling van het gezelschap ambassadeurs spreekt mij ook erg aan. Mensen uit de praktijk en de politiek die zich samen inzetten voor een veiliger wegverkeer in Drenthe. Daar doe ik namens de medewerkers van UMCG Ambulancezorg graag aan mee. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. ‘Samen richting nul’ draagt daar aan bij."

Roelof Schoonbeek,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
en directeur UMCG Ambulancezorg

Terug naar boven