Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Rolf Leutscher

Rolf Leutscher

"Ik zet me al jaren in voor 'Samen richting Nul' verkeersslachtoffers"

“Als inwoner van het prachtige dorpje Rogat ervaar ik elke dag hoe belangrijk het is om stil te staan bij verkeersveiligheid. In de 35 jaar dat ik nu met veel plezier in dit dorp woon, is de verkeersveiligheid afgenomen. Het grootste probleem bij ons is dat (vracht)verkeer Rogat als sluiproute gebruikt. Dit verkeer rijdt vaak veel te hard en houdt geen rekening met de maximumsnelheid van 30 km per uur. Daarnaast is de hoeveelheid sluipverkeer ook toegenomen in de loop der jaren. Dit levert soms levensgevaarlijke situaties op. Helemaal nu de aanwas van kinderen enorm is gestegen. Voor die kinderen is het gewoon niet veilig. Ouders en grootouders staan doodsangsten uit bij het oversteken.

Verkeerswerkgroep

Na verloop van tijd besloot ik samen met een aantal buurtbewoners dat het zo niet langer kon qua verkeersveiligheid. Er moest iets gebeuren. Daarom richtten wij de verkeerswerkgroep Veilig Rogat op onder het motto ‘samen staan we sterk’. Met deze groep proberen we er als buurt, op een positieve manier, alles aan te doen de veiligheid te waarborgen. We werken samen met Veilig Verkeer Nederland en zijn regelmatig in gesprek met gemeente Meppel. In samenwerking met deze partijen zijn er al allerlei activiteiten ondernomen: er zijn wegversmallingen gemaakt, borden geplaatst met ‘alleen bestemmingsverkeer’ en borden met ‘30 km per uur. Ook hebben we banners opgehangen, 30- km-per-uurstickers in de buurt geplakt en er is een ‘Victor Veilig’ geplaatst.

Ambassadeur worden voor Samen Richting Nul, past dus ontzettend goed bij waar ik me al jarenlang voor inzet: samen richting nul verkeersslachtoffers!”

Rolf Leutscher,
Ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers!

Terug naar boven