Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Theun Wijbenga

Theun Wijbenga

"Er is zeker iets te doen aan verkeersongelukken"

“Als je ziet dat de meeste verkeersongelukken te wijten zijn aan menselijk gedrag, weet je ook dat er iets aan te doen is. Met voorlichting kun je mensen bewust maken van gedrag en effecten.  We willen mensen beïnvloeden zodat ze samen beter gaan opletten in het verkeer. Samen richting Nul en haar ambassadeurs nemen geen genoegen met verkeersdoden en gewonden in onze provincie. Elk slachtoffer is er één te veel! Omdat ik ook uit eigen ervaring weet welke impact een ongeval op je leven kan hebben, wil ik mij graag persoonlijk voor deze zaak inzetten. Door het goede voorbeeld te geven én door anderen op te roepen hetzelfde te doen."

Ouders spelen een belangrijke rol

"In de gemeente Tynaarlo proberen we via allerlei maatregelen de meest kwetsbare verkeersdeelnemers te beschermen. Bijvoorbeeld door veilige fietsroutes aan te leggen van en naar school , dat vind ik persoonlijk ook heel belangrijk. Ook kijken we naar de verkeerssituatie rondom de scholen waar het er op tijdstippen van brengen en halen soms gevaarlijk aan toe gaat. Je kunt de verantwoordelijkheid voor een veilige schoolomgeving niet alleen bij de scholen leggen. Ouders spelen een hele belangrijke rol, als het gaat om voorbeeldgedrag en bewustwording bij de kinderen."

Recreatieve fietsers

"Daarnaast moeten de vele recreatieve fietsers in onze gemeente op een veilige manier van natuur en cultuur kunnen genieten. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van de e-bike. Daardoor wordt  het verschil in snelheid op fietspaden steeds groter. En daarmee de kans op ongevallen met letsel. Daar moeten we ons goed van bewust zijn en rekening mee houden in ons gedrag.

Het streven is om samen richting nul verkeersslachtoffers te gaan in Drenthe. Maar ook als we één slachtoffer kunnen voorkomen, is de actie wat mij betreft geslaagd!”

Theun Wijbenga,
Ambassadeur Samen richting Nulverkeersslachtoffers!
en wethouder gemeente Tynaarlo

Terug naar boven