Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Samen richting Nul!

MobielSchadeMelden.nl

Misschien heeft u het wel eens meegemaakt. U, of een andere weggebruiker, rijdt schade aan uw auto. Tot voor kort moest u de schade melden via het papieren Europees Schadeformulier. Dat kan vanaf nu sneller en gemakkelijker met MobielSchadeMelden. Via de mobiele app of de website www.mobielschademelden.nl kunt u direct vanaf de plek waar de schade is gereden een melding maken. De plaats van het ongeluk wordt automatisch bepaald via GPS. Bovendien hoeft u minder informatie in te vullen en kunt u een foto van het ongeval meesturen. Een melding maken is al in tien minuten geregeld. 

Sneller schade kunnen melden is niet alleen fijn voor u als weggebruiker, maar ook voor verzekeraars. Zij kunnen meldingen sneller afhandelen, omdat ze niet meer hoeven te wachten op de ondertekende papieren van beide bestuurders.

Hoe werkt MobielSchadeMelden?
Als u mobiel schade wilt melden, dan moet u, of uw medeweggebruiker die betrokken is bij de aanrijding, beschikken over een smartphone. De ander moet tenminste een mobiele telefoon hebben. Bij schade opent u de app of u surft naar www.mobielschademelden.nl. U vult vervolgens samen de gegevens in. Na het invullen van de gegevens krijgt de betrokken partij een sms (daarvoor is geen smartphone nodig, wel een mobiele telefoon). De ontvanger stuurt dan een sms terug waaruit blijkt dat hij of zij akkoord is met de ingevulde gegevens. Beide partijen ontvangen tot slot een sms als bevestiging van de melding. Bekijk het instructiefilmpje onderaan deze pagina om te zien hoe MobielSchadeMelden precies werkt.

Welke autoverzekeraars doen mee?
De meeste autoverzekeraars en leasemaatschappijen doen mee aan deze nieuwe manier van schade melden. Als uw verzekeraar niet is aangesloten, dan wordt u daar tijdens de melding van op de hoogte gebracht. Bekijk hier een overzicht van alle deelnemende partijen (opent in nieuw venster). 


Terug naar boven