accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Samen richting Nul!


Nieuwsoverzicht

22 augustus 2019

Zondag 25 augustus: VVN-dag in Zwembad Borghoorns te Annen

Komende zondag 25 augustus is de VVN-dag! Het programma start om 10.30 uur in het Zwembad de Borghoorns in Annen, en eindigt om 16.00 uur. Er zijn verschillende gratis activiteiten, die allemaal in het teken staan van veiligheid en mobiliteit. Iedereen is van harte welkom!
14 augustus 2019

Nieuwe folder bestelverkeer

Winkelen op internet en je pakketje aan huis laten bezorgen. Steeds meer mensen doen het. Deze trend zorgt ervoor dat we steeds vaker bestelbussen tegenkomen in het verkeer. Om bestelverkeer veilig op pad te laten gaan, ontwikkelde het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe een folder met handige tips.
18 juli 2019

“Wij maaien de berm voor uw veiligheid”

Twee keer per jaar trekt een grote groep medewerkers van Jelle Bijlsma B.V. Drenthe in om het gras langs de provinciale wegen te maaien, in juni en september/oktober. “Het maaien van de bermen leidt soms tot frustraties bij weggebruikers, maar we doen het voor hun eigen veiligheid” aldus Bauke Vlietstra, uitvoerder Groen.
17 juli 2019

Winnaars puzzel Verkeerskrant bekend!

Kinderen in Drenthe zijn goede puzzelaars! Dat bleek wel uit de inzendingen die binnenkwamen op de puzzel die in de juni-editie van de Verkeerskrant Drenthe stond. De winnaars zijn inmiddels allemaal op de hoogte gebracht. Van harte gefeliciteerd!
12 juli 2019

Vier nieuwe fietsroutes in veengebied Borger-Odoorn

Fietspromotor Roelof de Jonge uit Borger heeft een nieuwe missie: het veen ontginnen als fietsgebied. Met vier routes heeft hij een brug van zand naar veen geslagen.
8 juli 2019

Vledderveen wint buurtbarbecue door vaart te minderen in de buurt

Vledderveen is de grote winnaar van de snelheidsactie in Drenthe! Inwoners en omwonenden van de P.W. Janssenlaan gaan voor een veilige en relaxte buurt. Ze gingen de strijd aan met inwoners van Westerdiep OZ in Emmer-Compascuum.
4 juli 2019

Doe mee en win een elektrische fiets!

Stem op uw favoriete naam voor de Doorfietsroute Assen-Groningen en win een e-bike!
3 juli 2019

Politiecontroles N34: 48 bellers staande gehouden

De politie heeft de afgelopen vier maanden op de N34 tussen Borger en Coevorden weer veel bellers achter het stuur staande gehouden.
1 juli 2019

In Drenthe gaan we voor MONO

Vanaf vandaag is het wettelijk verboden: bezig zijn met je smartphone op de fiets. Wie dat wel doet, riskeert een boete van 95 euro.
1 juli 2019

Verkeersveiligheid telt voor Kindcentrum De Vuurvogel in Assen

Op maandagochtend 1 juli ontving Kindcentrum De Vuurvogel in Assen het Drents Verkeersveiligheidslabel.
27 juni 2019

Verkeersveiligheid op school: 2 x raak in Assen

Het was vandaag dubbel feest in Assen! Zowel Kindcentrum De Veldkei als de Maria in Campisschool kregen het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) uitgereikt.
27 juni 2019

Wethouder Doeven plaatst krijtboodschappen op de weg in Vledderveen

Op vrijdagmiddag 28 juni bracht wethouder Doeven twee milieuvriendelijke krijtboodschappen aan op de P.W. Janssenlaan in Vledderveen. Met de krijtboodschappen vraagt hij aandacht voor de gevaren van te hard rijden binnen de bebouwde kom.
27 juni 2019

Denk mee over de zonneroute A37: na de zomer nieuwe informatieavonden

Hoe kunnen de op- en afritten langs de A37 in Drenthe worden gebruikt om zonne-energie op te wekken? U kunt na de zomer meedenken tijdens de nieuwe informatieavonden!
26 juni 2019

Rotondes en hun regels

Als u zich regelmatig in het verkeer begeeft, dan is het u vast opgevallen dat steeds meer kruispunten worden vervangen door rotondes. Maar, hoe neem je een rotonde nou écht veilig? Wanneer geef je fietsers voorrang? En, is richting aangeven verplicht of niet?
24 juni 2019

We gaan voor een relaxte buurt!

De komende twee weken staat in Emmer-Compascuum en Vledderveen een snelheidsdisplay. Het display meet de snelheid van het passerende verkeer.
24 juni 2019

Nieuwe uitgave van de Verkeerskrant Drenthe

De nieuwe Verkeerskrant Drenthe is uit! De krant wordt sinds vorige week huis aan huis verspreid in heel Drenthe.
21 juni 2019

Aandacht voor veiligheid bij wegwerkzaamheden Tynaarlo

Op donderdagochtend 20 juni heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Zuidlaarderweg (N386) ter hoogte van de Dorpsstraat en de Berkenlaan.
19 juni 2019

Geslaagde e-bikedag in Roden!

Wethouder Jeroen Westendorp van gemeente Noordenveld gaf vorige week donderdag 13 juni het officiële startsein van de e-bike dag bij Voetbalvereniging Roden. De dag werd georganiseerd door Univé en Veilig Verkeer Nederland.
17 juni 2019

Bob tijdens de TT en op het terras: politie controleert extra

Rondom de TT en in de zomer controleert de politie extra op alcoholgebruik in het verkeer. Daarnaast vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad aandacht voor de Bob-campagne.
16 juni 2019

Start aanleg fietspad tussen Assen en Groningen

Volgende week maandag 24 juni start de aanleg van een nieuw fietspad tussen Assen en Groningen.
14 juni 2019

‘Auto te water-dag’ in De Wijk op zaterdag 15 juni

Op zaterdag 15 juni organiseert Veilig Verkeer Nederland Zuidwest-Drenthe een 'Auto te water-dag' in De Wijk.
14 juni 2019

15 juni: open dag brandweer Schoonebeek

Aanstaande zaterdag 15 juni organiseert brandweer Schoonebeek een open dag. Tijdens de open dag is er ook aandacht voor de dode hoek.
13 juni 2019

Evenement zaterdag 15 juni: een veilig Annerveenschekanaal

Op zaterdag 15 juni organiseert M.F.C. (Multifunctioneel Centrum) de Badde in Annerveenschekanaal een evenement om de verkeersveiligheid in het dorp onder de aandacht te brengen.
7 juni 2019

1000 extra laadpalen met duurzame energie: vanaf 1 juli 2019

In de provincies Drenthe en Groningen worden er vanaf 1 juli maar liefst 1000 extra openbare laadpalen voor elektrische auto's geplaatst.
3 juni 2019

Donderdag 13 juni: e-bike-dag in Roden

Op donderdag 13 juni 2019 organiseren Veilig Verkeer Nederland, Univé en gemeente Noordenveld een e-bike-dag bij voetbalvereniging Roden.
28 mei 2019

Cliënten Visio in Vries zelfstandig met OV dankzij buslus

Binnenkort kunnen de cliënten, bezoekers en werknemers van Visio De Brink in Vries (gemeente Tynaarlo) veiliger de bus in- en uitstappen.
28 mei 2019

Fotoactie ‘Op Fietse naar je werk’

Doe mee aan de fotoactie ‘Op fietse naar je werk’ en win een volledig verzorgde lunch op je werk.
24 mei 2019

Univé nieuwe ambassadeur Samen richting Nul verkeersslachtoffers

Univé is officieel benoemd tot nieuwe ambassadeur van Samen richting Nul verkeersslachtoffers.
24 mei 2019

Zaterdag 25 mei: open dag brandweer Roden

Op zaterdag 25 mei organiseert brandweer Roden een open dag. Bezoekers krijgen tijdens de open dag ook voorlichting over de dode hoek.
22 mei 2019

Kinderen beleven spannend verkeersexamen in Coevorden

Afgelopen dinsdagochtend legden meer dan tweehonderd leerlingen uit groep 7 en 8 het praktisch verkeersexamen af in Coevorden.
22 mei 2019

Informatiecentrum Hunebed Highway open

Provincie Drenthe heeft een nieuw informatiecentrum langs de Hunebed Highway N34 geopend.
21 mei 2019

Ga op fietse tijdens nationale Fiets naar je Werk Dag!

Op donderdag 23 mei is het nationale Fiets naar je Werk Dag.
21 mei 2019

38 procent weggebruikers rijdt te hard in Roswinkel

De politie en Veilig Verkeer Nederland hielden vanochtend een snelheidscontrole in Roswinkel. Ze kregen daarbij hulp van leerlingen van OBS de Dreske.
20 mei 2019

27 mei: Opfriscursus voor senioren in Roden

Bent u 65 jaar of ouder? En neemt u regelmatig deel aan het verkeer? Dan bent u van harte welkom om mee te doen met de opfriscursus Verkeer in Roden!
16 mei 2019

E-bike-dag op donderdag 13 juni: u bent van harte welkom!

Heeft u een e-bike? Kom dan naar de e-bike-dag in Roden op donderdag 13 juni. Een dag vol gezelligheid, tips, testjes en informatie over de e-bike. Meld u aan voor 22 mei.
8 mei 2019

Leerlingen obs De Hekakker Norg houden snelheidscontrole

Op dinsdagochtend 7 mei hielden leerlingen van obs De Hekakker in Norg een snelheidscontrole bij de school.
7 mei 2019

Weet u waar de dode hoek zit? Puzzel mee!

De dode hoek is een gevaarlijke plek in het verkeer. Het Verkeers- en Vervoersberaad daagt u uit om in de puzzel op zoek te gaan naar de dode hoek!
2 mei 2019

Halve rijbaanafzetting Groningerweg (N372) op 7 en 8 mei

Op dinsdag 7 en woensdag 8 mei is er op de Groningerweg (N372) een halve rijbaan afgezet in verband met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de fietstunnel Peizerwold.
30 april 2019

Archeologisch onderzoek langs N34

In de gemeente Coevorden hebben archeologen resten van verschillende boerderijen en bijgebouwen uit de late prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen gevonden.
23 april 2019

Onderhoudswerkzaamheden aan brug en rotonde Dieverbrug (N371 en N855)

De brug en rotonde (N371) in Dieverbrug zijn van maandag 29 april tot en met 10 mei 2019 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege onderhoudswerkzaamheden.
19 april 2019

Winnaar Technasium Verkeersveiligheid Award Noord-Nederland bekend

Donderdag 18 april was de regionale eindfinale van de Technasium Verkeersveiligheid Award. Technasiumleerlingen van 11 middelbare scholen in Drenthe, Groningen en Fryslân onderzochten hoe de Verkeersveiligheidsvergelijker kan worden verbeterd. Leerlingen van het Ubbo Emmius in Stadskanaal kwamen met het beste adviesrapport!
11 april 2019

Werkzaamheden Europaweg Schoonebeek

De komende tijd zijn er aan de Europaweg in Schoonebeek wegwerkzaamheden. Vanaf het centrum tot iets voorbij de rotonde (N853/N863) wordt de riolering vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de Europaweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Oldenhuis Gratamaweg.
10 april 2019

Kinderen openen fietspad Hijken-Beilen

Woensdagochtend 10 april openden leerlingen van groep 7 en 8 van IKC ’t Hiekernust uit Hijken samen met wethouder Anique Snijders het nieuwe fietspad naar Beilen.
9 april 2019

Winnaars Technasium Verkeersveiligheid Award bekend!

Derde- en vierdejaars technasiumleerlingen van het Roelof van Echten College (Hoogeveen), de Nieuwe Veste (Coevorden) en CSG Dingstede (Meppel) deden de afgelopen periode onderzoek naar de verkeersveiligheid in hun gemeente. Op maandagmiddag 8 april presenteerden de leerlingen hun ideeën op het provinciehuis in Assen.
1 april 2019

Extra snelheidscontroles tijdens landelijke ‘speedweek’

Deze week organiseert de politie de landelijke 'speedweek'; een week waarin de politie extra controleert op snelheid.
1 april 2019

Hoe zorg jij ervoor dat motorrijden écht genieten is? Doe mee en win!

Mooi weer nodigt uit om lekker te toeren met de motor. Helaas gebeuren in het voorjaar veel ongelukken met motorrijders. Om die reden voert het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe de campagne 'Veurjaor in de kop?'. Motorrijders krijgen tips om veilig op pad te gaan én kunnen meedoen aan een winactie op Facebook! Daarmee maken ze kans op kaarten voor Jumping Jack.
28 maart 2019

Kijk op het Noorden verschenen!

De nieuwste editie van Kijk op het Noorden is verschenen! Met daarin onder andere een artikel over MONO rijden. Oftewel: ongestoord onderweg zijn.
26 maart 2019

Wat vindt u van de Verkeerskrant Drenthe?

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) geeft twee keer per jaar de Verkeerskrant Drenthe uit. Het doel van de krant is inwoners van de provincie informeren en voorlichten over alles wat met verkeer en vervoer in de provincie Drenthe te maken heeft. Het VVBD wil graag weten wat u, als inwoner van de provincie, vindt van de krant.
26 maart 2019

Upgrade treinstations Emmen, Beilen en Coevorden

NS reserveert de komende vijf jaar 65 miljoen euro voor het aanpakken van kleinere treinstations. Zo’n 200 stations krijgen een upgrade, zo ook in Drenthe. Station Emmen krijgt een Stationshuiskamer. De stations van Beilen en Coevorden krijgen een stationstoilet.
22 maart 2019

Actieplan moet OV toegankelijker maken voor mensen met beperking

Het openbaar vervoer toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Dat is het doel van het actieplan ‘Iedereen onderweg’.
14 maart 2019

Kinderen laseren hardrijdende automobilisten in Ruinerwold

​Leerlingen van obs de Dissel en cbs Arendsvleugel in Ruinerwold controleerden gisteren automobilisten in het dorp op hun snelheid.
14 maart 2019

Verkeershinder N386 Tynaarlo

Vanaf maandag 18 maart ondervindt het verkeer enige hinder in Tynaarlo bij de kruising Dorpsstraat/Berkenlaan met de Zuidlaarderweg (N386). Dit in verband met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde, zoals het verleggen van kabels en leidingen.
13 maart 2019

Plezier voor velen op duofietsen in gemeente De Wolden

In gemeente De Wolden staan sinds kort vijf duofietsen, bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.
12 maart 2019

Drenthe investeert in recreatief fietspad Veenhuizen

Landinrichtingscommissie Veenhuizen en de gemeente Noordenveld gaan de komende tijd in de kolonie Veenhuizen aan de slag met de aanleg van een recreatief fietspad, het versterken van het landschap en het verbeteren van de landbouwkundige structuur.
12 maart 2019

Gemeente en provincie verbinden zich aan aanpak N375

Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Gerrie Hempen-Prent hebben samen een overeenkomst getekend om de provinciale weg N375 (Meppel-Pesse) duurzaam en veilig in te richten.
10 maart 2019

Groot deel van bussen in Drenthe en Groningen wordt elektrisch

Vanaf december 2019 rijden er 164 volledig elektrische bussen in Drenthe en Groningen. Maandag 4 maart presenteerden Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe een aantal demobussen om alvast een voorproefje te geven.
9 maart 2019

Nieuwe busstalling in Emmen

Op dinsdag 5 maart heeft gedeputeerde Henk Brink samen met wethouder René van der Weide van gemeente Emmen het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe busstalling van Qbuzz, aan de Tweede Bokslootweg in Emmen.
8 maart 2019

Ga volgende week Op Fietse in Drenthe!

Het fietsjaar 2019 start in Drenthe met een week vol leuke fietsactiviteiten in de hele provincie. Van 11 tot en met 17 maart kunt u onder andere meedoen aan de VAM Challenge, Kleintje Fiets4Daagse en de Ronde van Drenthe.
7 maart 2019

Drents Verkeersveiligheidslabel voor Kind- en Leercentrum W.A. van Liefland!

Het Kind- en Leercentrum W.A. van Liefland voor (voortgezet) speciaal onderwijs uit Assen heeft het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) gekregen. Het bijbehorende bordje kreeg een mooie plek aan de muur.
6 maart 2019

Plaatsing liggers viaduct Klooster

Dinsdag 5 maart 2019 werd de eerste ligger van het nieuwe viaduct over de N34 bij Klooster op zijn plaats gehesen. Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden waren hierbij aanwezig.
5 maart 2019

Oproep aan iedereen in Drenthe: rijd MONO!

Helaas gebeuren er steeds meer ongelukken, doordat iemand met zijn of haar telefoon bezig was. Om dit te voorkomen, voert het Rijk dit voorjaar opnieuw de MONO-campagne. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe sluit hierbij aan.
1 maart 2019

Rechter stelt provincie in het gelijk: aan de slag met verdubbeling N34

De provincie Drenthe heeft de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden-Noord en Holsloot rechtmatig aanbesteed. Dat is de uitspraak die de rechter afgelopen dinsdag deed.
28 februari 2019

Wandel op donderdag 4 april naar uw werk!

Wandelen is gezond. Het werkt stressverlagend, het verhoogt de creativiteit en productiviteit en het is ook nog eens erg leuk. Doet u daarom op donderdag 4 april ook mee aan de Wandel naar je Werk-dag 2019?
25 februari 2019

Infocentrum Hunebed Highway N34 geopend

Afgelopen vrijdag heeft gedeputeerde Henk Brink samen met wethouder Jeroen Huizing van Coevorden het Infocentrum Hunebed Highway in Dalen geopend. De opening stond in het teken van het archeologisch onderzoek dat nu plaatsvindt langs de N34.
21 februari 2019

Vier op de vijf jongeren rijden weleens te hard

Vorig november en december liet TeamAlert een onderzoek uitvoeren naar het rijgedrag van jongeren tussen de 18 en 24 jaar. 329 jongeren met een autorijbewijs vulden een vragenlijst in en 86% gaf aan weleens te hard te rijden.
19 februari 2019

Kijktip: tvdebat verkeersveiligheid op 20 en 27 februari op RTV Drenthe!

Het Lagerhuis komt voor even terug op de televisie! Niet helemaal zoals we het kennen, maar misschien nog wel leuker. Een versie die is opgenomen in onze eigen provincie en gaat over verkeersveiligheid.
12 februari 2019

Aantal fatale verkeersongevallen in Drenthe gelijk gebleven

De laatste twee jaar is het aantal ongevallen met dodelijke verkeersslachtoffers in Drenthe gelijk gebleven. Zowel in 2017 als in 2018 waren er negentien ongevallen met twintig dodelijke slachtoffers te betreuren in het Drentse verkeer.
11 februari 2019

Politie deelt 9,2 miljoen verkeersboetes uit in 2018

Het aantal ernstige snelheidsovertredingen is flink toegenomen afgelopen jaren. In 2018 waren het er 72.000, terwijl het in 2015 nog 55.000 extreme snelheidsovertredingen zijn beboet.
31 januari 2019

Boete van 95 euro voor appen op de fiets

Wie vanaf 1 juli nog appt tijdens het fietsen, riskeert een boete van 95 euro. Dat meldden Haagse bronnen vandaag.
30 januari 2019

Eerste twee bijeenkomsten zonneroute A37 goed bezocht

Provincie Drenthe organiseerde op maandag 21 en maandag 28 januari bijeenkomsten in Hoogeveen en Nieuw Amsterdam over de zonneroute langs de A37. Een van de veelgehoorde wensen: de zonnepanelen langs de route ook als geluidswerende schermen gebruiken.
28 januari 2019

Winnaars prijsvraag Motorbeurs bekend!

Was u in het weekend van 18, 19 en 20 januari op dé Noordelijke Motorbeurs in Assen? Dan heeft u bij de stand van de politie misschien wel meegedaan aan de prijsvraag over verkeersveiligheid. Benieuwd naar het goede antwoord? Lees dan verder. De winnaars zijn inmiddels bekend gemaakt.
22 januari 2019

Winterbanden, ook als er geen sneeuw ligt

Het is deze week koud in Nederland, met ook in het Noorden kans op sneeuw. Tijd voor winterbanden! Maar wist u dat winterbanden ook nuttig zijn als het niet sneeuwt?
16 januari 2019

Denk mee over een zonneroute langs de A37!

De A37 van knooppunt Hoogeveen tot de Duitse grens bij Zwartemeer biedt veel mogelijkheden voor het opwekken van zonne-energie. Provincie Drenthe daagt u uit om mee te denken over de zonneroute.
14 januari 2019

18, 19, 20 januari: Noordelijke Motorbeurs Assen! Komt u ook?

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 januari staat Expo Assen weer in het teken van motorrijden. Bij de stand van de politie kunt u meedoen aan een prijsvraag om kans te maken op een complete voorjaarscheck voor de motor!
2 januari 2019

Praktijkexamen auto op de schop vanaf 25 maart

Het praktijkexamen B (voor de auto) gaat er per 25 maart 2019 anders uitzien. Zo wordt het gebruik van een navigatiesysteem een standaard examenonderdeel. Ook de bijzondere verrichtingen krijgen een update.
20 december 2018

Winnaars puzzel Verkeerskrant bekend!

Vandaag zijn de winnaars van de puzzel in de najaarseditie van de Verkeerskrant bekend gemaakt.
19 december 2018

Iris Kampen winnaar winactie ‘Licht aan en gaan’

Iris Kampen uit Smilde is de hoofdprijswinnaar van de winactie van de Drentse fietsverlichtingscampagne.
18 december 2018

1 op 3 autobezitters kreeg snelheidsboete in 2017

In 2017 kreeg een op de drie autobezitters een snelheidsboete. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
17 december 2018

Ben je Bob, zeg het hardop!

Het einde van het jaar nadert: een periode met veel gezellige etentjes en kerst- en nieuwjaarsborrels. Denkt u eraan om van tevoren met elkaar af te spreken wie de Bob is?
11 december 2018

130 artsen: voer helmplicht in voor snorfietsers

In een brief roepen 130 artsen de Tweede Kamer op om ook voor snorfietsers de helmplicht in te voeren. De artsen zien in het ziekenhuis geregeld mensen die ernstig hersenletsel hebben opgelopen, doordat ze zonder helm op een snorfiets stappen.
6 december 2018

Landelijke aanpak verkeersveiligheid: ‘aantal slachtoffers naar 0’

Het kabinet presenteert vandaag nieuwe maatregelen om het aantal verkeersdoden en -gewonden te beperken.
3 december 2018

Overheidscampagne voor veiligheid bij wegwerkzaamheden krijgt extra impuls

Om wegwerkzaamheden voor zowel de weggebruiker als de wegwerker prettig te laten verlopen, voeren de noordelijke wegbeheerders, de politie en het Openbaar Ministerie dit najaar opnieuw de campagne ‘Samen wegwerken’.
30 november 2018

Opnieuw verkeersregelaars bij verkeersplein Gieten

Van maandag 3 december tot donderdag 20 december staan bij het verkeersplein Gieten verkeersregelaars.
28 november 2018

83% van de kinderen niet goed vast in de auto

Acht op de tien kinderen zitten niet veilig in de auto. Dit blijkt uit onderzoek van de Taskforce Kinderveiligheid.
28 november 2018

Drenthe maakt zich sterk voor verkeersveiligheid en investeert in de fiets

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt geld beschikbaar voor de provincie Drenthe om te investeren in het verbeteren van de verkeersveiligheid en de fiets.
27 november 2018

Provincie investeert 33 miljoen in verkeer en vervoer

Gedeputeerde Staten stelt 33 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van openbaar vervoer in Drenthe, het programma Gedragsbeïnvloeding Verkeersveiligheid en de verbetering van wegen en fietspaden.
27 november 2018

Drentse Technasium-leerlingen denken mee over inrichting N34

Op vrijdag 23 november waren 100 leerlingen uit 3 havo en 3 vwo van vijf Drentse Technasia te gast op het provinciehuis in Assen. De leerlingen presenteerden hun ideeën over de inrichting van de N34.
23 november 2018

Inloopbijeenkomst knooppunt Emmen-West goed bezocht

Op donderdag 22 november organiseerde de provincie Drenthe een inloopbijeenkomst over de aanleg van het nieuwe knooppunt bij Emmen-West (aansluiting N34-N391). Er kwamen zo'n 100 belangstellenden op af.
22 november 2018

Vul de enquête in en maak kans op een dinercheque t.w.v. € 50,-

Woont u in Drenthe en wilt u kans maken op een dinercheque t.w.v. € 50,-? Vul dan de enquête in via www.vragenlijst-drenthe.nl. De vragenlijst gaat over wat u belangrijk vindt bij een website over verkeer en vervoer.
21 november 2018

Verkeerskrant Drenthe: vijftiende editie deze week in de bus!

Deze week wordt de novembereditie van de Verkeerskrant huis aan huis verspreid in heel Drenthe.
14 november 2018

Goede resultaten fietsverlichtingscontrole in Coevorden!

Leden van de brandweer en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Coevorden controleerden op donderdag 8 november de fietsverlichting van passerende fietsers.
13 november 2018

Schoolkinderen Roswinkel bedanken bestuurders die zich aan snelheid houden

Op vrijdag 2 november werden automobilisten in Roswinkel aangehouden door schoolkinderen uit het dorp. De kinderen vroegen met de actie aandacht voor de verkeersveiligheid in het dorp.
9 november 2018

Donderdag 22 november: inloopbijeenkomst knooppunt Emmen-West

Op donderdag 22 november houdt de provincie Drenthe een inloopbijeenkomst over de aanleg van het nieuwe knooppunt bij Emmen-West (aansluiting N34-N391).
8 november 2018

Eind 2019 in Drenthe en Groningen: grootste omschakeling naar elektrisch vervoer in Europa

In Drenthe en Groningen gaan eind volgend jaar 181 elektrische bussen rijden. Dat is de grootste omschakeling naar elektrisch vervoer in Europa.
7 november 2018

Gedeputeerde Brink en wethouder Koning belonen fietsers met goede fietsverlichting

Wie vanochtend over het fietspad aan de Gasgracht in Meppel fietste, kon zomaar brandweer, ambulance of politie tegenkomen. Zij controleerden samen met Veilig Verkeer Nederland en ANWB of fietsers veilige fietsverlichting hebben.
6 november 2018

Opnieuw veel bellers en appers achter het stuur bekeurd op N34

De politie heeft in oktober weer veel bellers en appers achter het stuur staande gehouden op de N34 in Drenthe.
1 november 2018

Kwart leerlingen De Nieuwe Veste Coevorden zonder licht

Donderdagochtend 31 oktober controleerde Veilig Verkeer Nederland de fietsverlichting van 435 fietsen. De meeste leerlingen hadden hun fietsverlichting op orde, maar helaas reed bijna een kwart nog rond zonder (goed) licht.
26 oktober 2018

Fietskluizen zorgen voor prettige overstap op hubs in Borger, Peize en Gieten

Vanaf nu kunnen mensen hun fiets veilig stallen in fietskluizen op de hub in Borger, Gieten en Peize.
24 oktober 2018

Drenthe op tweede plaats bij verkiezing ‘Fietsprovincie van het jaar 2018’!

Drenthe is geliefd onder fietsers. Als u fervent fietsers bent, dan wist u dit waarschijnlijk al. Maar, het blijkt nu ook uit de verkiezing ‘Fietsprovincie van het jaar 2018’.
19 oktober 2018

Kanjer van een duiker geplaatst onder de N34 bij Coevorden

Vandaag wordt een grote betonnen duiker geplaatst onder de N34 bij Klooster (Coevorden).

Terug naar boven