accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Samen richting Nul!


Nieuwsoverzicht

7 juli 2020

Eendenfamilie op de weg: wat nu?

Wat doe je als je op de snelweg rijdt en er ineens een eendenfamilie oversteekt? Trap je dan direct op de rem, wijk je uit of kies je ervoor om door te rijden? Welke beslissing je ook maakt, het zal geen prettige zijn. Wel is de ene keuze veiliger dan de ander.
1 juli 2020

De Ermerweg is weer open!

De Ermerweg richting Emmen centrum is weer open! De wegwerkzaamheden verliepen zeer voorspoedig en daardoor is de weg drie weken eerder klaar dan gepland.
12 juni 2020

Het is zo ver: de VVN theoretische Verkeersexamens

Op 15, 16 en 18 juni buigen zo’n 200.000 groep 7 & 8-ers in Nederland zich over het VVN theoretisch Verkeersexamen. Het examen over verkeersborden, -regels en -afspraken zou officieel plaatsvinden in maart/april, maar werd vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar juni. Op dinsdag 16 juni worden de examens afgenomen in Drenthe.
11 juni 2020

Werkzaamheden A28 tussen Assen-Noord en Assen-West

In het tweede en derde weekend van juni wordt er gewerkt aan de A28 tussen Assen-Noord (afrit 34) en Assen-West (afrit 33). De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van asfalt, belijning en vangrails. De omleidingsroutes worden aangegeven met borden.
10 juni 2020

Rij Mono: boodschap verspreid in businessmagazines

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe roept bedrijven op om een nieuwe norm te creëren: check voor vertrek nog even je telefoon, zodat je daarna ongestoord onderweg kunt gaan. Om deze boodschap te verspreiden, publiceerde het VVBD onlangs een artikel in twee businessmagazines.
8 juni 2020

Afsluiting Taarlosebrug, tussen Taarlo en Ubbena

Op dinsdag 9 juni vanaf 8:00 tot en met 17:00 voert de provincie Drenthe werkzaamheden uit aan de Taarlosebrug over het Noord-Willemskanaal. Daarom wordt de weg tussen Taarlo (Jagerstraat) en Ubbena (Taarloseweg) afgesloten voor al het verkeer.
3 juni 2020

Provincie maait deze maand bermen

Deze maand maait provincie Drenthe de bermen van de provinciale wegen. Zo zorgen ze ervoor dat verkeersdeelnemers meer zicht hebben aan de zijkanten van de weg.
29 mei 2020

Vanaf 1 juni mondkapjes verplicht in het OV

Vanaf 1 juni 2020 is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Zo ook in Drenthe. Met een niet-medisch mondkapje bescherm je jezelf en je medepassagiers als je deze zorgvuldig draagt en gebruikt.
19 mei 2020

Hoofdletsel meest voorkomende doodsoorzaak bij verkeersslachtoffers

Bij mensen die in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeluk en daar overlijden, is hoofdletsel de meest voorkomende doodsoorzaak. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).
18 mei 2020

Automobilisten gamen steeds vaker achter het stuur

Dat we massaal onze telefoon gebruiken, ook in het verkeer, is niets nieuws. Maar wist je dat steeds meer mensen achter het stuur gamen? Dat blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek ‘Interpolis Barometer 2019’ van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).
12 mei 2020

Weer naar school? Geef elkaar ook onderweg de ruimte

Het normale komt stukje bij beetje meer op gang. En dat betekent dat het drukker wordt in het verkeer. Hoe houden we veilig 1,5 meter afstand van elkaar?
8 mei 2020

Afsluiting N381 tussen Westerbork en Zweeloo

Van maandag 11 mei tot en met maandag 18 mei 2020 voert provincie Drenthe werkzaamheden uit aan een gedeelte van de provinciale weg N381. De provincie sluit om die reden de weg af tussen op- en afrit Westerbork en op- en afrit Zweeloo.
7 mei 2020

Werkzaamheden aansluiting Rondweg Emmen en N34

Maandag 4 mei 2020 startte de aanleg van de fly-over van de N34 naar de Rondweg in Emmen. Hierdoor zijn de aansluitingen van de Ermerweg en de Oude Rijksweg op de Rondweg Emmen (N391) sindsdien afgesloten voor al het verkeer.
23 april 2020

Onderhoudswerkzaamheden in en bij Kloosterveen Assen

De komende periode worden er verschillende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in en rondom de wijk Kloosterveen in Assen. Zo wordt er nieuw asfalt aangebracht op de N371 tussen Bovensmilde en de Kloosterveenrotonde en het naastgelegen fietspad. Daarnaast wordt er gewerkt aan de Prof. Prakkeweg, Kloosterveen en Vesterotonde, en aan de Kloosterveenbrug in Assen.
23 april 2020

FietsFit blijven in coronatijden

We beleven met zijn allen een bizarre tijd. Er wordt van ons gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven. Hoe zorgt u nu dat u fit blijft? Bijvoorbeeld door de FietsFit oefeningen van Doortrappen te doen!
21 april 2020

Aantal verkeersslachtoffers in 2019 in Drenthe: nieuwe cijfers CBS

Uit nieuwe cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat er in 2019 in Drenthe 29 mensen om het leven kwamen door een verkeersongeluk. Toch kan er uit de cijfers niet geconcludeerd worden dat Drenthe een verkeersonveilige provincie is, aldus een woordvoerder van de provincie: "Het CBS vermeldt de oorzaken van de dodelijke ongelukken er niet bij en om conclusies aan de cijfers te verbinden, moet je die eigenlijk wel weten."
20 april 2020

Toch op pad met de motor? Handige tips voor een veilige rit!

Iedereen in Nederland wordt aangeraden om thuis te blijven. Toch hebben veel motorrijders de motor weer van stal gehaald en een ritje gemaakt. We willen deze motorrijders juist nu wijzen op het belang van veilig motorrijden.
16 april 2020

Drugs en geneesmiddelen in het verkeer: levensgevaarlijk, maar men doet het toch

Rijden onder invloed van drugs of rijgevaarlijke geneesmiddelen vermindert de rijgeschiktheid en verhoogt de ongevalskans. De meeste mensen kennen de negatieve gevolgen van middelengebruik in het verkeer. Toch kruipen er regelmatig mensen onder invloed achter het stuur. Hoe kan dat?
9 april 2020

Halvering ongevallen in het verkeer

Het is minder druk op de weg en dat zorgt voor minder ongevallen, blijkt uit cijfers van de STAR. Het aantal ongevallen op de weg is vorige week met maar liefst vijftig procent gedaald ten opzichte van dezelfde week in 2019.
31 maart 2020

Thuis oefenen met verkeer? Leuke tips!

Jammer genoeg kan het VVN theoretisch Verkeersexamen dit jaar niet doorgaan op de geplande data. Daarnaast zijn ook alle organisatoren van het praktisch examen geadviseerd om de examens te annuleren of uit te stellen. Gelukkig kunnen kinderen ook thuis hun verkeerskennis op peil houden!
26 maart 2020

Vaarseizoen Drenthe later van start

Vanwege de coronamaatregelen gaat het vaarseizoen in de provincie Drenthe nog niet van start. Dit om de verspreiding van het virus via vaarrecreatie te vermijden.
19 maart 2020

Automobilisten houden zich aan 100 km/u

Sinds afgelopen maandag geldt op de Nederlandse snelwegen een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Houden automobilisten zich aan deze nieuwe regel? Het lijkt er op van wel! Dat concludeert NRC met behulp van gegevens van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).
16 maart 2020

Annulering verkeerseducatieprojecten i.v.m. Coronavirus

In verband met het Coronavirus (COVID-19) volgt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat alle verkeerseducatieprojecten die gepland staan in de periode t/m maandag 6 april a.s. komen te vervallen.
27 februari 2020

Daan Vermaazen uit Assen winnaar van fietsverlichtingsactie ‘Licht aan en gaan’

Daan (11) uit Assen is de winnaar van de Drentse fietsverlichtingsactie ‘Licht aan en gaan’. De afgelopen maanden werden er op verschillende locaties in Drenthe fietsverlichtingscontroles georganiseerd.
26 februari 2020

Kinderen gaan het liefst fietsend of lopend naar school

Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht. Jammer, want fietsen en lopen is gezond, duurzaam en zorgt voor minder overlast. Bovendien willen kinderen zélf liever fietsen of lopen. Dit blijkt uit een onderzoek van Eindhoven University.
14 februari 2020

Univé gaat strijd tegen smartphonegebruik in het verkeer aan

"Fred, kom eens naar beneden! Er komt politie aan." Op 18 augustus 2008 hoorde Fred Sprenger (53) dat zijn oudste dochter, Daimy (14) op haar fiets was aangereden door een auto. Ze kwam daarbij om het leven. In het Dagblad van het Noorden (12-2-2020) krijgt zijn verhaal een plek.
12 februari 2020

Fietsers en voetgangers nog steeds te kwetsbaar in verkeer

Dat je als fietser of voetganger erg kwetsbaar bent in het verkeer, weten veel mensen wel. Helaas blijkt dit ook uit de nieuwste cijfers van de European Road Safety Council.
31 januari 2020

Werkzaamheden en omleidingsroutes eerste maanden 2020 op N34 Coevorden - Holsloot

De eerste werkzaamheden op de N34 op het traject Coevorden - Holsloot zijn uitgevoerd. In dit nieuwsbericht geven we een overzicht van de rest van de werkzaamheden die dit jaar worden uitgevoerd.
29 januari 2020

3 februari: start werkzaamheden verdubbeling N34 Emmen West – N381

Op 3 februari 2020 start aannemer Dura Vermeer met de werkzaamheden voor de verdubbeling van de N34 tussen de afslag Emmen West en de N381.
28 januari 2020

De Noordelijke Motorbeurs Assen: was u er ook bij?

Motorried’n is mooi! Tenminste, als het ook veilig is. Daarom ging de politie tijdens de Noordelijke Motorbeurs in Assen in gesprek over veilig motorrijden.
23 januari 2020

Univé gaat voor Mono!

Sinds gisteren is het officieel: Univé gaat voor Mono. De coöperatie riep tijdens een speciale bijeenkomst in Assen alle medewerkers op om zich vanaf nu niet meer af te laten leiden door hun telefoon in het verkeer.
22 januari 2020

Start werkzaamheden verdubbeling N34 Emmen West – N381 op 3 februari

Op 3 februari 2020 start aannemer Dura Vermeer met de werkzaamheden voor de verdubbeling van de N34 tussen de afslag Emmen West en de N381.
20 januari 2020

Inloopbijeenkomst verdubbeling N34: woensdag 22 januari

Omwonenden en belangstellenden kunnen zich op woensdag 22 januari 2020 tussen 16.00 uur en 20.00 uur laten bijpraten over de verdubbeling van de N34 op het traject tussen Emmen-West (N391) en de N381.
16 januari 2020

Inloopbijeenkomst rotonde afslag 30 (A28) Beilen: maandag 20 januari

Komt u maandag 20 januari ook naar de inloopbijeenkomst over de aanleg van de rotonde aan het eind van afslag 30 (A28) in Beilen? In het gemeentehuis in Beilen kunt u tussen 17.00 en 19.00 uur de nieuwste tekeningen bekijken en meer horen over de omleidingsroutes.
15 januari 2020

Inloopbijeenkomst verdubbeling N34 Emmen-West - N381

Wilt u meer weten over de verdubbeling van de N34 tussen Emmen-West (N391) en de N381? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op woensdag 22 januari 2020. U bent van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur in het Infocentrum Hunebed Highway N34 (Kleine Veld 37, Dalen).
13 januari 2020

Werkzaamheden N34 bij Gasselte

Op woensdag 15 januari 2020 is de N34, afrit Gasselte vanuit Groningen, tussen 09.00 en 15.00 afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N34 af- en oprit Borger.
13 januari 2020

17, 18, 19 januari: Noordelijke Motorbeurs Assen! Kom jij ook?

Kom je ook motors kiek’n op dé Noordelijke Motorbeurs op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 januari? Politie Noord-Nederland is er ook en geeft bij stand 20044 voorlichting over veilig motorrijden. De politie doet dat onder het motto ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers’.
10 januari 2020

Werkzaamheden op N34 tussen Coevorden - Holsloot vanaf 13 januari

In verband met het plaatsen van een geleiderail in de toekomstige middenberm geldt op een deel van de N34 van maandag 13 januari 2020 tot en met vrijdag 17 januari 2020 tussen 19.00 uur en 06.00 uur eenrichtingsverkeer.
9 januari 2020

Toegestane maximumsnelheid snelwegen in maart naar 100 km/u

Het is bijna zover: vanaf maart 2020 wordt de toegestane maximumsnelheid op de snelwegen verlaagd naar 100 km/u. Hoe zien de nieuwe verkeersregels eruit? Een goed moment om alles eens op een rij te zetten.
19 december 2019

'Ja, ik ben vriend van Bob!': aftrap Drentse Bob-campagne

Gisteren gaf wethouder Alex Wekema van gemeente Noordenveld het officiële startsein voor de Drentse Bob-campagne bij het gemeentehuis in Roden. Tijdens het startmoment werd hij officieel ‘vriend van Bob’. Als vriend van Bob laat wethouder Wekema zien dat hij vindt dat alcohol en verkeer niet samen gaan.
16 december 2019

Extra verlichte zebrapaden in gemeente Midden-Drenthe

Gemeente Midden-Drenthe is de eerste gemeente in Noord-Nederland die zebrapaden extra verlicht met zogenoemde ‘Cross Walk Armaturen’. Deze armaturen zijn zes meter hoog en geven helder wit licht. Zebrapaden en overstekende voetgangers zijn zo beter te zien voor andere verkeersdeelnemers.
12 december 2019

Inloopbijeenkomst verdubbeling N34: maandag 16 december in Dalen

Wilt u meer weten over de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden Noord en Holsloot? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op maandag 16 december! U bent van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur in het Infocentrum Hunebed Highway N34 (Kleine Veld 37, Dalen).
11 december 2019

De nieuwe Verkeerskrant is uit!

De nieuwe Verkeerskrant is uit. Met boordevol informatie over verkeer en vervoer in de provincie Drenthe.
6 december 2019

Donderdag 12 december: inspiratiesessie over fietsen in Roden

Kom jij 12 december ook naar de inspiratiesessie ‘Je weet niet wat je ziet’? Inwoners van gemeente Noordenveld zijn van 11.00 tot 13.00 uur welkom bij de Health Hub (Energieweg 13) in Roden. Tijdens de sessie hoor je alle ins en outs over fietsen.
5 december 2019

Oh kom er eens kijken op de hub Westlaren (P+R)

De hub Westlaren (P+R) is onlangs vernieuwd en heeft er nieuwe voorzieningen bijgekregen. Er is een Kiss&Ride-zone aangelegd, er zijn nieuwe fietskluizen en de fietsenstalling, parkeerplaatsen en wachtruimte zijn vergroot.
5 december 2019

Nieuwe rotonde Tynaarlo geopend

Vanmiddag hebben gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe en wethouder Henk Lammers van de gemeente Tynaarlo de nieuwe rotonde in de Zuidlaarderweg geopend.
3 december 2019

Campagne stimuleert jongeren om op vroege leeftijd met rijlessen te beginnen

Het programma 2toDrive dat 17-jarige automobilisten rijervaring laat opdoen, werpt zijn vruchten af. Volgens initiatiefnemers TeamAlert, CBR en RDW is het slagingspercentage onder deze jongeren hoger en zijn ze gemotiveerder. Om deze reden is er een campagne gestart.
26 november 2019

Aanleg rotonde aan Nieuw-Amsterdamsestraat in Emmen gestart

De aanleg van de rotonde in Emmen, op het kruispunt van de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk met de verlengde Herendijk, is gestart. Om het verkeer zo goed mogelijk door te laten rijden, worden er tijdelijke wegen aangelegd. Als alles volgens planning verloopt is de rotonde eind maart 2020 klaar.
26 november 2019

Verkeersregelaars zorgen voor minder files verkeersplein Gieten

Van maandag 25 november tot donderdag 19 december 2019 zet provincie Drenthe verkeersregelaars in bij het verkeersplein Gieten. De verkeersregelaars moeten er voor zorgen dat het verkeer beter kan doorrijden. De verkeersregelaars stonden er vorig jaar ook en met succes! Om die reden zet de provincie Drenthe ze dit jaar opnieuw in.
21 november 2019

Denkt u mee over fietsroutes Assen? Dinsdag 26 november 2019

Wat vindt u van de fietsroutes in Assen? Zijn ze veilig? En welke fietspaden kunnen nog beter? Deze en soortgelijke vragen komen voorbij tijdens de inloopavond op dinsdag 26 november van 19.00 tot 21.00 uur in het Stadhuis van Assen. Denkt u ook mee?
20 november 2019

Seniorenbeurs Borger donderdag 28 november: neem een kijkje!

Op donderdag 28 november is de Seniorenbeurs in Borger. De beurs is in het Hunzehuys aan Molenstraat 3 en is van 9:00 tot 12:00 uur. U kunt er kosteloos naar binnen wandelen om er eens rond te kijken, onder het genot van een kopje koffie of thee.
14 november 2019

Hogere straffen ernstige verkeersdelicten

Wist u dat de straffen voor ernstige verkeersdelicten vanaf 1 januari 2020 worden verhoogd? Dit om de veiligheid op de wegen te verbeteren.
18 oktober 2019

Fietsverlichtingsactie trapt af in Emmen

Scholieren die donderdagochtend 17 oktober in Emmen naar school fietsten, werden flink verrast door de brandweer, politie, ambulance en vrijwilligers van ANWB en Veilig Verkeer Nederland. De partijen controleerden de fietsverlichting van scholieren.
17 oktober 2019

Gezellig en informatief: seniorenbeurs in Hoogeveen

Wist u dat er in Drenthe regelmatig seniorenbeurzen zijn? Zo organiseerde VVN afdeling Hoogeveen vorige week een beurs met het thema ‘Mobiliteit en Veiligheid’ in het theater de Tamboer.
15 oktober 2019

Significante stijging aantal snelwegongevallen

In de periode 2013-2018 is het aantal snelwegongevallen in ons land toegenomen van 17 duizend tot 38 duizend. In dezelfde periode is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers op snelwegen vermeerderd van 63 tot 81. Dit blijkt uit cijfers van de SWOV, het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.
10 oktober 2019

Pop-up store ‘Veiligheid’ in Emmen geopend

Gisteren opende in Emmen de Pop-up store ‘Veiligheid’: een tijdelijke winkel in het winkelcentrum van Angelslo aan de Statenweg 33. Inwoners van de gemeente Emmen en andere geïnteresseerden kunnen drie weken lang de winkel bezoeken en ontdekken hoe ze op een eenvoudige manier de veiligheid in en om het huis kunnen vergroten.
9 oktober 2019

Vrijdagmiddag 11 oktober: theatervoorstelling ‘Over Drempels’

Aanstaande vrijdagmiddag 11 oktober is er in buurtcentrum Het Knooppunt een theatervoorstelling over verkeersveiligheid. Iedereen vanaf 50 jaar en ouder is welkom!
7 oktober 2019

Inwoners Vledderveen minderen vaart!

In het laatste weekend van september sloten buurtbewoners van Vledderveen tijdens Burendag de zomer gezamenlijk af met gezellige buurtactiviteiten. Bijzonder daarbij was een remwegdemonstratie.
30 september 2019

Werkzaamheden bushaltes Gasselternijveenschemond N378

De Ingenieur W.I.C. van Veelenweg in Gasselternijveenschemond wordt twee weekenden afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde met de N379 (Drentse Mondenweg) en de aansluiting met de Noordzijde.
26 september 2019

Doorfietsroute Assen-Groningen krijgt de naam ‘De Groene As’

De doorfietsroute tussen Assen en Groningen gaat ‘De Groene As’ heten. Dat werd bekend gemaakt tijdens de opening van het eerste Drentse deel van het fietspad. Jan de Roos uit Groningen is de bedenker van de naam.
23 september 2019

Grind langs fietsparcours VAM-berg vervangen

Het fietsparcours van de VAM-berg in Wijster is van 23 tot en met 27 september afgesloten voor fietsers. Het grind langs de afdaling van het fietsparcours wordt dan vervangen. De bovenste laag van de huidige stenen wordt verwijderd en vervangen door een kleinere soort. Hiermee moet de veiligheid van dit fietsparcours worden vergroot.
20 september 2019

Geslaagde e-bikemiddag in Assen!

Op donderdag 19 september organiseerden Univé Rechtshulp, Univé Noord Nederland en Veilig Verkeer Nederland een e-bikemiddag in Assen.
16 september 2019

Ouderen die fietsen hebben socialer en actiever leven

Fietsen is gezond. Dat geldt zeker ook voor ouderen. Maar dat is niet het enige: fietsen vergroot ook het bereik van ouderen, zonder dat daarvoor de auto nodig is. En doordat het bereik groter is, blijven ouderen steeds langer betrokken bij sociale activiteiten. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Gent, Brussel en Utrecht.
11 september 2019

Praat mee over het verkeer in gemeente De Wolden

Bent u tevreden over de (buurt)bus? Komen uw (klein)kinderen veilig op school? Deze en andere vragen komen voorbij op donderdag 12 september tijdens een dialoogbijeenkomst over het verkeer in gemeente De Wolden.
10 september 2019

Ga zonder afleiding onderweg: handige tips!

Onze telefoons draaien overuren. Hem heel even wegleggen lijkt bijna onmogelijk. Zeker als je voor je werk of je familie en vrienden bereikbaar wil zijn. Toch is het erg belangrijk om MONO te rijden. Oftewel: ongestoord onderweg, zonder gebruik van de mobiele telefoon. Dat is wel zo veilig en ook nog eens heel gemakkelijk!
5 september 2019

Samen met je Scootervrienden veilig op pad!

Scooterrijden is leuk, en ook nog eens een handige manier om op school, je werk, bij vrienden of de sportclub te komen. Toch ben je als scooterrijder erg kwetsbaar in het verkeer. Tijd voor een paar handige tips, zodat jij en jouw Scootervrienden veilig op pad kunnen!
5 september 2019

Zondag 8 september Zweeloo: VVN-dag over verkeersveiligheid en mobiliteit

Op zondag 8 september organiseert VVN een dag over verkeersveiligheid en mobiliteit in het zwembad van Zweeloo.
2 september 2019

Aandacht voor gevaren dode hoek tijdens drie open dagen brandweer

De komende twee weekenden zijn er in Drenthe drie open dagen van de brandweer waarbij aandacht wordt gevraagd voor de dode hoek! U bent van harte welkom op 7 september in Coevorden en op 14 september in de Wijk/Koekange en in Emmer-Compascuum.
2 september 2019

Wegwerkzaamheden Coevorden: 2 t/m 20 september

In Coevorden wordt de komende tijd aan de weg gewerkt. Verschillende wegen zijn gedeeltelijk of volledig afgesloten.
26 augustus 2019

Wees goed zichtbaar, zorg dat je uit de dode hoek blijft!

De dode hoek is levensgevaarlijk. Niemand is te zien in de dode hoek van vrachtwagens, bussen en trekkers. Maar waar zit die dode hoek nou precies? Dit is iets wat veel mensen nog niet weten. Daarom vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVDB) ook dit najaar aandacht voor de dode hoek.
26 augustus 2019

Zorg voor goede fietsverlichting en maak kans op mooie prijzen!

Met goede fietsverlichting kans maken op een fiets ter waarde van € 1.000,-. Dat wil toch iedereen? Maak je fietsverlichting in orde en maak kans op mooie prijzen!
24 augustus 2019

Wegwerkzaamheden N371: 26 t/m 30 augustus

Komende maandag worden de kruising en het fietspad ter hoogte van de Wittelterbrug (N371) afgesloten voor doorgaand verkeer. Op de weg wordt nieuw asfalt aangebracht. De afsluiting duurt tot en met 30 augustus. Ook wordt het wegvak tussen de 1e en 2e Uffelterbrug afgesloten en voorzien van nieuw asfalt.
23 augustus 2019

Wegwerkzaamheden N372 nabij Peizermade: 2 t/m 20 september

Vanaf maandag 2 september wordt de N372 in Peizermade afgesloten tussen de hectometerpaaltjes 0.400 en 1.400. Ook wordt een deel van het fietspad ter hoogte van huisnummer 40 aan de Groningerweg verlegd. Dit vanwege het aanbrengen van nieuwe laag asfalt. De afsluiting duurt tot en met 20 september.
22 augustus 2019

Zondag 25 augustus: VVN-dag in Zwembad Borghoorns te Annen

Komende zondag 25 augustus is de VVN-dag! Het programma start om 10.30 uur in het Zwembad de Borghoorns in Annen, en eindigt om 16.00 uur. Er zijn verschillende gratis activiteiten, die allemaal in het teken staan van veiligheid en mobiliteit. Iedereen is van harte welkom!
14 augustus 2019

Nieuwe folder bestelverkeer

Winkelen op internet en je pakketje aan huis laten bezorgen. Steeds meer mensen doen het. Deze trend zorgt ervoor dat we steeds vaker bestelbussen tegenkomen in het verkeer. Om bestelverkeer veilig op pad te laten gaan, ontwikkelde het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe een folder met handige tips.
18 juli 2019

“Wij maaien de berm voor uw veiligheid”

Twee keer per jaar trekt een grote groep medewerkers van Jelle Bijlsma B.V. Drenthe in om het gras langs de provinciale wegen te maaien, in juni en september/oktober. “Het maaien van de bermen leidt soms tot frustraties bij weggebruikers, maar we doen het voor hun eigen veiligheid” aldus Bauke Vlietstra, uitvoerder Groen.
17 juli 2019

Winnaars puzzel Verkeerskrant bekend!

Kinderen in Drenthe zijn goede puzzelaars! Dat bleek wel uit de inzendingen die binnenkwamen op de puzzel die in de juni-editie van de Verkeerskrant Drenthe stond. De winnaars zijn inmiddels allemaal op de hoogte gebracht. Van harte gefeliciteerd!
12 juli 2019

Vier nieuwe fietsroutes in veengebied Borger-Odoorn

Fietspromotor Roelof de Jonge uit Borger heeft een nieuwe missie: het veen ontginnen als fietsgebied. Met vier routes heeft hij een brug van zand naar veen geslagen.
8 juli 2019

Vledderveen wint buurtbarbecue door vaart te minderen in de buurt

Vledderveen is de grote winnaar van de snelheidsactie in Drenthe! Inwoners en omwonenden van de P.W. Janssenlaan gaan voor een veilige en relaxte buurt. Ze gingen de strijd aan met inwoners van Westerdiep OZ in Emmer-Compascuum.
4 juli 2019

Doe mee en win een elektrische fiets!

Stem op uw favoriete naam voor de Doorfietsroute Assen-Groningen en win een e-bike!
3 juli 2019

Politiecontroles N34: 48 bellers staande gehouden

De politie heeft de afgelopen vier maanden op de N34 tussen Borger en Coevorden weer veel bellers achter het stuur staande gehouden.
1 juli 2019

In Drenthe gaan we voor MONO

Vanaf vandaag is het wettelijk verboden: bezig zijn met je smartphone op de fiets. Wie dat wel doet, riskeert een boete van 95 euro.
1 juli 2019

Verkeersveiligheid telt voor Kindcentrum De Vuurvogel in Assen

Op maandagochtend 1 juli ontving Kindcentrum De Vuurvogel in Assen het Drents Verkeersveiligheidslabel.
27 juni 2019

Verkeersveiligheid op school: 2 x raak in Assen

Het was vandaag dubbel feest in Assen! Zowel Kindcentrum De Veldkei als de Maria in Campisschool kregen het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) uitgereikt.
27 juni 2019

Wethouder Doeven plaatst krijtboodschappen op de weg in Vledderveen

Op vrijdagmiddag 28 juni bracht wethouder Doeven twee milieuvriendelijke krijtboodschappen aan op de P.W. Janssenlaan in Vledderveen. Met de krijtboodschappen vraagt hij aandacht voor de gevaren van te hard rijden binnen de bebouwde kom.
27 juni 2019

Denk mee over de zonneroute A37: na de zomer nieuwe informatieavonden

Hoe kunnen de op- en afritten langs de A37 in Drenthe worden gebruikt om zonne-energie op te wekken? U kunt na de zomer meedenken tijdens de nieuwe informatieavonden!
26 juni 2019

Rotondes en hun regels

Als u zich regelmatig in het verkeer begeeft, dan is het u vast opgevallen dat steeds meer kruispunten worden vervangen door rotondes. Maar, hoe neem je een rotonde nou écht veilig? Wanneer geef je fietsers voorrang? En, is richting aangeven verplicht of niet?
24 juni 2019

We gaan voor een relaxte buurt!

De komende twee weken staat in Emmer-Compascuum en Vledderveen een snelheidsdisplay. Het display meet de snelheid van het passerende verkeer.
24 juni 2019

Nieuwe uitgave van de Verkeerskrant Drenthe

De nieuwe Verkeerskrant Drenthe is uit! De krant wordt sinds vorige week huis aan huis verspreid in heel Drenthe.
21 juni 2019

Aandacht voor veiligheid bij wegwerkzaamheden Tynaarlo

Op donderdagochtend 20 juni heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Zuidlaarderweg (N386) ter hoogte van de Dorpsstraat en de Berkenlaan.
19 juni 2019

Geslaagde e-bikedag in Roden!

Wethouder Jeroen Westendorp van gemeente Noordenveld gaf vorige week donderdag 13 juni het officiële startsein van de e-bike dag bij Voetbalvereniging Roden. De dag werd georganiseerd door Univé en Veilig Verkeer Nederland.
17 juni 2019

Bob tijdens de TT en op het terras: politie controleert extra

Rondom de TT en in de zomer controleert de politie extra op alcoholgebruik in het verkeer. Daarnaast vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad aandacht voor de Bob-campagne.
16 juni 2019

Start aanleg fietspad tussen Assen en Groningen

Volgende week maandag 24 juni start de aanleg van een nieuw fietspad tussen Assen en Groningen.
14 juni 2019

‘Auto te water-dag’ in De Wijk op zaterdag 15 juni

Op zaterdag 15 juni organiseert Veilig Verkeer Nederland Zuidwest-Drenthe een 'Auto te water-dag' in De Wijk.
14 juni 2019

15 juni: open dag brandweer Schoonebeek

Aanstaande zaterdag 15 juni organiseert brandweer Schoonebeek een open dag. Tijdens de open dag is er ook aandacht voor de dode hoek.
13 juni 2019

Evenement zaterdag 15 juni: een veilig Annerveenschekanaal

Op zaterdag 15 juni organiseert M.F.C. (Multifunctioneel Centrum) de Badde in Annerveenschekanaal een evenement om de verkeersveiligheid in het dorp onder de aandacht te brengen.
7 juni 2019

1000 extra laadpalen met duurzame energie: vanaf 1 juli 2019

In de provincies Drenthe en Groningen worden er vanaf 1 juli maar liefst 1000 extra openbare laadpalen voor elektrische auto's geplaatst.
3 juni 2019

Donderdag 13 juni: e-bike-dag in Roden

Op donderdag 13 juni 2019 organiseren Veilig Verkeer Nederland, Univé en gemeente Noordenveld een e-bike-dag bij voetbalvereniging Roden.
28 mei 2019

Cliënten Visio in Vries zelfstandig met OV dankzij buslus

Binnenkort kunnen de cliënten, bezoekers en werknemers van Visio De Brink in Vries (gemeente Tynaarlo) veiliger de bus in- en uitstappen.
28 mei 2019

Fotoactie ‘Op Fietse naar je werk’

Doe mee aan de fotoactie ‘Op fietse naar je werk’ en win een volledig verzorgde lunch op je werk.

Terug naar boven