Wij maken op onze website gebruik van Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden.
Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig.

accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

Openbaar vervoer

Voor een veilig bereikbaar Drenthe is goed openbaar vervoer nodig. Het VVBD werkt samen met haar partners, waaronder het OV-bureau Groningen Drenthe, aan een zo compleet mogelijk en kwalitatief hoogstaand aanbod van openbaar vervoer in de provincie. Het aanbod wordt ieder jaar in nauw overleg aangepast aan de ontwikkelingen die er altijd zijn in de reizigersstromen.
 
Op deze pagina leest u het laatste nieuws over het openbaar vervoer in Drenthe en vindt u verwijzingen naar andere websites waarop nog meer informatie over het Drentse openbaar vervoer te lezen staat.

www.ovbureau.nl
www.qbuzz.nl

Nieuws

26 maart 2019

Wat vindt u van de Verkeerskrant Drenthe?

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) geeft twee keer per jaar de Verkeerskrant Drenthe uit. Het doel van de krant is inwoners van de provincie informeren en voorlichten over alles wat met verkeer en vervoer in de provincie Drenthe te maken heeft. Het VVBD wil graag weten wat u, als inwoner van de provincie, vindt van de krant.
26 maart 2019

Upgrade treinstations Emmen, Beilen en Coevorden

NS reserveert de komende vijf jaar 65 miljoen euro voor het aanpakken van kleinere treinstations. Zo’n 200 stations krijgen een upgrade, zo ook in Drenthe. Station Emmen krijgt een Stationshuiskamer. De stations van Beilen en Coevorden krijgen een stationstoilet.
22 maart 2019

Actieplan moet OV toegankelijker maken voor mensen met beperking

Het openbaar vervoer toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Dat is het doel van het actieplan ‘Iedereen onderweg’.
10 maart 2019

Groot deel van bussen in Drenthe en Groningen wordt elektrisch

Vanaf december 2019 rijden er 164 volledig elektrische bussen in Drenthe en Groningen. Maandag 4 maart presenteerden Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe een aantal demobussen om alvast een voorproefje te geven.
9 maart 2019

Nieuwe busstalling in Emmen

Op dinsdag 5 maart heeft gedeputeerde Henk Brink samen met wethouder René van der Weide van gemeente Emmen het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe busstalling van Qbuzz, aan de Tweede Bokslootweg in Emmen.

Meer nieuws »
Terug naar boven