accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

7 december 2011

Drenthe verkeersveiliger en beter bereikbaar

De verkeersveiligheid is in Drenthe fors toegenomen. Dit is mede te danken aan de samenwerking tussen overheden en maatschappelijke organisaties in het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Het doel is een veilig bereikbaar Drenthe. Het VVBD werkt hier onder meer aan door een veilige weginrichting; de ombouw van de N37 naar A37 en de reconstructie van de N34 zijn hier voorbeelden van. Ook bevordert het VVBD verkeersveilig gedrag: het Drentse Verkeersveiligheidslabel voor basisscholen en Informatie Gericht Verkeerstoezicht zijn succesvol door een goede samenwerking tussen diverse (verkeersveiligheid)partners. Hiermee wordt de bereikbaarheid van Drenthe verbeterd en het aantal verkeersslachtoffers verminderd. Het is gedaald van 546 ernstige slachtoffers in 2001 naar 281 in 2009. De dalende trend lijkt zich door te zetten.

Om die trend vast te houden, blijft het VVBD investeren. Daarbij zullen onder andere fietsers extra aandacht moeten krijgen. De SWOV heeft namelijk berekend dat de komende tien jaar het aantal verkeersslachtoffers onder vooral fietsers zal toenemen (eenzijdige ongevallen en oudere E-bikers).

Ook blijft het VVBD investeren in het verbeteren van het verkeersgedrag door voorlichting en educatie. Deze nieuwe website en de nieuwe Verkeerskrant die volgende week huis aan huis wordt bezorgd, spelen hierop in. De krant belicht speciale projecten of bijzonder nieuws op het gebied van verkeer en vervoer. Wie vaker iets wil horen van het VVBD, kan zich via deze website abonneren op een digitale nieuwsbrief en het Twitteraccount van het VVBD volgen: @vbdrenthe.


Terug naar boven