accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

6 juni 2012

Geslaagd Fietscongres Drenthe 'Verzilveren van Verbindingen'

Bijna 200 enthousiaste deelnemers kwamen op donderdag 31 mei naar het Fietscongres Drenthe in het provinciehuis. Recreatieschap Drenthe, ANWB en Provincie Drenthe hadden de handen ineen geslagen om extra aandacht te besteden aan het veelzijdige thema ‘fiets'. Trends, inspiratie en vooral het leggen van verbindingen en samenwerking vormden de rode draad van het congres met de toepasselijke naam 'Verzilveren van verbindingen'.

Op het congresprogramma stonden vele verschillende onderdelen. Zo daagde het trendwatchersduo Richard en Lieke Lamb de zaal met een wervelende trendbattle uit om out-of-the-box te denken. Ze benoemden samen met de deelnemers kansen, uitdagingen en trends die van invloed zijn op fietsen in Drenthe.

#Twitterfiets

Gedeputeerde Brink stal de show met zijn binnenkomst op de #Twitterfiets. Vervolgens ging hij in op het beleid van de provincie, het belang van samenwerking en de presentatie van de boekjes ‘Drenthe Fietst Verder' (zie download hieronder) en ‘Feiten en Cijfers Vrijetijdseconomie'. Voormalig Olympisch topsporter en lid NOC*NSF, Jeroen Straathof, prikkelde vervolgens door van het Drentse ‘doe maar gewoon...' over te gaan naar initiatief tonen, innoveren, onderscheidend zijn, oftewel: samen naar beter. Op (top)sport fietsgebied liggen er kansen om te verzilveren.

Masterplan Fiets

Recreatieschap Drenthe presenteerde tijdens het congres haar Masterplan Fiets. Hierin is onderzoek gedaan naar de kwaliteit en onderhoud van 1.722 km aan Drents fietspad. 98 procent is met 'goed' tot 'zeer goed' gewaardeerd. Voor de overige 2 procent is de uitdaging om daar samen mee aan de slag te gaan. Het Fietscongres was voor de ANWB reden om het Fietsbelevingsonderzoek in te luiden.

'Het Drentse Fietspad'

Tegelijk met de organisatie van het Fietscongres Drenthe was in samenwerking met het Dagblad van het Noorden de fotowedstrijd "het Drentse Fietspad" georganiseerd. De top 3 van 160 inzendingen was op het congres aanwezig. Het Dagblad van het Noorden heeft aan de gelukkige winnares een prachtige fiets uitgereikt.

Tot besluit van het Fietscongres was er voldoende gelegenheid om te netwerken op de ‘Fietsmarkt'.

DownloadsTerug naar boven