accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

19 december 2013

Nieuwe dienstregeling vanaf 5 januari

Vanaf 5 januari wijzigt de dienstregeling van de bussen. Het OV-bureau heeft voor de nieuwe busdienstregeling nog meer rekening gehouden met de vraag naar busvervoer. Zo gaan op trajecten met veel reizigers bussen vaker rijden. Voor de steden Groningen, Assen en Emmen worden routes gewijzigd met het oog op langdurige werkzaamheden. Bustijden veranderen om beter aan te sluiten op treinen of omdat rijtijden korter of langer blijken te zijn. Ook een groot aantal buslijnnummers verandert in Groningen en Assen.

Q-link

Groningen wordt nog beter bereikbaar vanuit de regio door Q-link, een nieuw en snel busnet. Dit busnet kent drie kleuren:

  • Oranje voor het traject Groningen Hoofdstation - Zernike. Onder lijnnummer 15 rijden nieuwe en grotere bussen via de ringweg, in de spits elke 5 minuten
  • Paars voor het nieuwe traject Annen - Zuidlaren - P+R Haren/A28 - Groningen Hoofdstation - Grote Markt - UMCG Hoofdingang - P+R Euroborg/P3 - station Europapark. Halte Ikea vervalt. Onder het nieuwe lijnnummer 5 rijden bussen met een nieuw uiterlijk. Lijn 5 vervangt de P+R Citybus lijn 22 en de Qliners 308 en 318. Inwoners uit Annen en Zuidlaren kunnen zonder overstap naar het centrum en het UMCG reizen.
  • Blauw voor twee nieuwe trajecten. Het nieuwe lijnnummer 3 heeft als traject Leek - P+R Hoogkerk - Groningen Hoofdstation - Grote Markt - UMCG Noord - P+R Kardinge - Lewenborg. Het nieuwe lijnnummer 4 heeft als traject Roden - Peize/Rondweg - P+R Hoogkerk - Groningen Hoofdstation - Grote Markt - UMCG Noord - P+R Kardinge - Beijum. Voor beide lijnen worden vanaf januari geleidelijk aan nieuwe bussen ingezet.

Een overzicht met de grote wijzigingen per regio kunt u hier downloaden. Alle wijzigingen zijn ook op de plattegronden van iedere regio te vinden.

In verband met de wijzigingen van de lijnnummers in Groningen en Assen is een flyer uitgebracht met een overzicht van de wijzigingen in beide steden.

Bron: OV-bureau Groningen Drenthe (opent in nieuw venster)


Terug naar boven