accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

10 mei 2017

OV-bureau doet voorstel nieuwe busdienstregeling 2018

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft deze week voorstellen voor de busdienstregeling 2018 vrijgegeven. In het voorstel staat onder ander dat de Qliners tussen Groningen, Assen en Stadskanaal vaker gaan rijden, dat er nieuwe, vaste verbindingen komen en dat er een Q-link gaat rijden tussen Klazienaveen en Emmen. Het OV-bureau speelt hiermee in op de reizigersgroei van de afgelopen jaren en op diverse ontwikkelingen in het werkgebied. Voor de voorgestelde maatregelen is een extra bedrag van ruim 1 miljoen euro per jaar beschikbaar.

Overheden, consumentenorganisaties en andere belanghebbenden kunnen meedenken over de voorstellen voor de busdienstregeling 2018 (pdf, 8.2 MB). Dat kan t/m maandag 12 juni 2017 schriftelijk per per post of per e-mail via info@ovbureau.nl. Eind juni wordt de dienstregeling 2018 goedgekeurd.

Meer bussen
De afgelopen jaren is het aantal busreizigers in Q-link (tussen regio en stad) en Qliner (tussen de steden) aanzienlijk toegenomen. Om die reden gaan Qliner 309 tussen Assen en Groningen en Qliner 312 tussen Stadskanaal, Gieten en Groningen vaker rijden. De lijnen 5 en 6 van Q-link gaan vaker rijden om de drukte in de spits op te vangen. Tussen Groningen en Zuidhorn rijden met ingang van de nieuwe dienstregeling alleen nog maar elektrische bussen. Ook wordt voorgesteld de sterk groeiende streeklijn 65 (Zoutkamp - Winsum - Groningen) overdag op werkdagen elk half uur te laten rijden. Tot slot worden een aantal LijnBelbussen vaste ritten. Dit geldt onder meer voor de lijnen 14 (Winschoten - Vlagtwedde - Stadskanaal), 83 (Assen - Roden - Leek) en lijn 27 (Emmen - Hoogeveen). Enkele andere basislijnen worden Regiotaxi.

Inspelen op ontwikkelingen in Groningen en Drenthe
De provincies Drenthe en Groningen zijn voortdurend in ontwikkeling. In 2016 werd Wildlands geopend in Emmen, er vinden omvangrijke werkzaamheden plaats aan weg en spoor en mbo-scholieren kunnen tegenwoordig met een Ov-studentenkaart reizen. Het OV-bureau speelt zo veel mogelijk op deze ontwikkelingen in.

In Emmen krijgen de stadslijnen een snellere route en de lijnen sluiten beter op elkaar aan. Verder gaat er via de route station - Wildlands - P+R Meerdijk tussen Emmen en Klazienaveen een Q-link rijden. Op bepaalde plaatsen gaan vanwege afnemend gebruik ook minder bussen rijden. Zo wordt lijn 42 van Loppersum naar Garrelsweer beëindigd en rijdt lijn 36 tussen Spier en Hoogeveen vanaf de nieuwe dienstregeling alleen nog tijdens de schooluren.

Goedgekeurde dienstregeling busvervoer Groningen Drenthe september 2017 (pdf, 1.9 MB)

Memo vrijgave ontwerp hoofdlijnen dienstregeling busvervoer Groningen Drenthe 2018 (pdf, 8.2 MB)Terug naar boven