accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

31 augustus 2012

OV-bureau voorziet extra drukte in de bus vanaf maandag


Volgende week beginnen scholieren en studenten aan hun nieuwe studiejaar. Ook forenzen reizen weer volop naar hun werk. Het OV-bureau voorziet vanaf maandagochtend weer direct een groot aantal busreizigers, met name op de verbindingen naar het Zernike.

De verwachte septemberdrukte hangt samen met de toename van het aantal eerstejaarsstudenten, meer studenten die langer thuis blijven wonen, en studenten die nog geen kamer hebben en tijdelijk met het openbaar vervoer reizen.

Inzet extra bussen
Qbuzz en Arriva zetten waar nodig extra bussen in om reizigers naar hun bestemming te brengen. De verbinding Groningen CS – Zernike krijgt prioriteit. Reizigersstromen zijn echter niet altijd precies te voorspellen. Ondanks zorgvuldige voorbereidingen zal het voorkomen dat een bus vol is en reizigers even moeten wachten.

Alternatieven
Reizigers beschikken zelf over mogelijkheden de piekdruktes te vermijden. Zo kunnen reizigers overwegen een bus eerder te nemen of juist na 9 uur te reizen. Ook de trein kan een alternatief vormen. Reizigers naar het Zernike hebben in de piekmomenten vanuit de stad of vanaf het station een meer zekere reistijd met de fiets.
Het OV-bureau wijst reizigers uit Drachten, Roden en Leek op reismogelijkheden naar het Zernike, rechtstreeks of met een overstap op P+R Hoogkerk. Zo kunnen reizigers Groningen CS vermijden en een half uur reistijd besparen. Ook vanuit Assen kunnen reizigers een bus nemen die doorrijdt naar het Zernike. Op qbuzz.nl vindt u meer informatie over (rechtstreekse) buslijnen vanuit de regio naar het Zernike.

Voor reisadviezen kunt u terecht op 9292.nl of qbuzz.nl.

Bron: OV-bureau Groningen Drenthe


Terug naar boven