accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

14 september 2012

RTV Drenthe besteedt aandacht aan verkeersveiligheid

Op woensdag 26 september zendt RTV Drenthe om 18.34 uur de eerste aflevering uit van de nieuwe serie Kreukelzone. In dit programma wordt aandacht besteed aan het vergroten van de verkeersveiligheid in de provincie Drenthe. RTV Drenthe krijgt daarbij hulp van deskundigen als de politie en de provincie, die verenigd zijn in het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD). Volgens het VVBD is gedrag de belangrijkste factor bij verkeersveiligheid. Veel verkeersongevallen kunnen voorkomen worden door een verandering van het gedrag van de verkeersdeelnemers. “Als overheid blijven we investeren in veilige wegen en geven we veel voorlichting aan verkeersdeelnemers. Het programma Kreukelzone is daarop een uitstekende aanvulling”, zegt gedeputeerde Henk Brink op Radio Drenthe.
 
De eerste tv-uitzending gaat over ‘Snelheid in de bebouwde kom’. Waarom mag je daar soms maar 30 kilometer per uur rijden? In verdere uitzendingen worden onderwerpen als de dode hoek, wild voor de wielen en landbouwverkeer onder de loep genomen. Henk Venema, teamchef van Politie Drenthe, komt presentator Peter Zwerus in elke aflevering te hulp met praktische tips en uitleg van de regels. Ook krijgen we in iedere aflevering te zien hoe een bijzonder voertuig een slip maakt op het TT circuit.

Op de radio
Ook in het radioprogramma De Brink wordt iedere dinsdag rond 10.05 uur aandacht besteed aan verschillende onderwerpen die met het verkeer te maken hebben. Vanaf dinsdag 25 september kunt u in De Brink meedoen aan een prijsvraag en maakt u kans op het winnen van een slipcursus op het TT circuit. Hierover vindt u meer informatie op de website van RTV Drenthe.

Beluister hier de eerste twee uitzendingen van Kreukelzone in De Brink.
 
Wilt u weten wat u moet doen als u een ree heeft aangereden of hoe gevaarlijk de dode hoek is? Kijk dan naar het programma Kreukelzone van woensdag 26 september tot en met 7 november om 18.34 uur op TV Drenthe (herhaling elk uur vanaf 19.15 uur).
 
Op www.rtvdrenthe.nl vindt u meer informatie en daar kunt u ook de uitzending bekijken. Dat kan ook via de RTV Drenthe-app op uw mobiele telefoon of tablet.
Terug naar boven