accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

31 oktober 2014

Scholieren op e-bike naar school

ebikes_450

Zestig scholieren van CSG Wessel Gansfort en CSG Augustinus uit Groningen die zes kilometer of meer van school wonen en doorgaans met de bus naar school gaan, gaan de komende maanden de e-bike uitproberen. De actie is onderdeel van de pilot 'e-bike & scholieren' in de regio Groningen-Assen. Per maand kunnen twintig scholieren de e-bike gratis uitproberen. 

Aan de hand van de pilot willen onderwijsinstellingen, scholieren & studenten, gemeenten en provincies kijken hoe leerlingen kunnen worden gestimuleerd om met de e-bike naar school te gaan. Dit om o.a. de overvolle bussen en treinen in de spits wat te ontlasten. De pilot wordt gefinancierd uit het Beter Benutten programma in deze regio. Het ministerie van Infrastructuur & Milieu en het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen stellen hiervoor geld beschikbaar.

Ervaringen

Aan het eind van de maand vullen de deelnemers en hun ouders een vragenlijst in. Op die manier ontstaat inzicht in de kansen en mogelijkheden om op de e-bike naar school te gaan, maar ook in de eventuele belemmeringen. Mede aan de hand van deze bevindingen wordt bekeken welke vervolgvraag naar de markt (leveranciers van diensten en producten) wordt uitgezet.

Henk Brink, voorzitter Beter Benutten Regio Groningen-Assen, is benieuwd naar hoe de scholieren het gebruik van de e-bike ervaren. 'Als regionale overheden zoeken we naar nieuwe en goede oplossingen voor de groeiende vormen van mobiliteit. En ook rekening houdend met de wegwerkzaamheden die in Groningen (bijvoorbeeld Aanpak Ring Zuid) en Assen (FlorijnAs) op ons afkomen. Daarnaast is fietsen ook heel gezond. Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen, de wensen en de mogelijkheden van het gebruik van de e-bike door scholieren.'

 


Terug naar boven