accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

26 maart 2014

Vechtdallijnen grootste stijger ooit in OV-klantenbarometer

Reizigers beoordelen de dienstverlening op vechtdallijnende Vechtdallijnen gemiddeld met een 7,7. De Vechtdallijnen zijn een combinatie van de treindiensten Zwolle-Emmen en Almelo-Mariënberg. Deze treindienst stond jarenlang onderaan in de rangschikking. Door het cijfer 7,7 stijgt de dienst van de laatste plaats (75) naar een 9e plaats. Daarmee is het de grootste stijger ooit in de OV-klantenbarometer.

Gedeputeerde Kok van Overijssel, gedeputeerde Brink van Drenthe en de portefeuillehouder mobiliteit van Regio Twente, de heer Bron, zijn blij met de hoge waardering van de reizigers. “Een prachtig resultaat dat laat zien dat investeren in nieuwe treinen met hoog comfort loont. Een cijfer om erg trots op te zijn!”

Hoge cijfers voor punctualiteit en instapgemak

Reizigers op de Vechtdallijn tussen Zwolle en Emmen beoordelen het instapgemak met het cijfer 9. Deze hoge score is te verklaren door de spiksplinternieuwe treinen die sinds december 2012 op het traject rijden: door de lage instap zijn die voor alle reizigers goed toegankelijk. De onderdelen punctualiteit (8,1) en reissnelheid (8,0) scoren dit jaar aanzienlijk hoger dan in de voorgaande jaren. De netheid van de trein stijgt zelfs van een 5,7 naar een 8,0. De sociale veiligheid wordt over het algemeen door de reiziger beoordeeld met een 7,8.

Vechtdallijnen

In opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe en Regio Twente verzorgt Arriva sinds december 2012 het treinvervoer op de Vechtdallijn Zwolle-Emmen. Op het traject Almelo-Mariënberg, het andere deel van de Vechtdallijnen, rijdt Arriva sinds december 2013.
Het onderzoek OV-klantenbarometer is een landelijk onderzoek naar de mening van reizigers in het stads- en streekvervoer, inclusief regionale trein- en veerdiensten. Het onderzoek is afgenomen in het najaar van 2013.

Bron: Provincie Drenthe (opent in nieuw venster)


Terug naar boven