accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

25 april 2012

Aantal verkeersdoden in Drenthe neemt af

Het aantal verkeersdoden in Drenthe neemt de laatste jaren af. Sinds 2010 is het aantal gedaald tot onder dertig. In 2011 kwamen 26 mensen in het verkeer om het leven. In Drenthe geldt voor 2020 de doelstelling maximaal 189 doden en ziekenhuisgewonden in het verkeer. Maar elk slachtoffer is natuurlijk één te veel.
 
In een gesprek met RTV Drenthe vertelt gedeputeerde Henk Brink hoe de provincie werkt aan het bevorderen van de verkeersveiligheid in Drenthe:


Vooral ouderen en fietsers kwetsbaar

Het aantal verkeersdoden in Nederland is in 2011 gestegen. 661 mensen kwamen om in het verkeer. Dat zijn er 21 meer dan in 2010. Vooral onder ouderen en fietsers vielen meer slachtoffers. Dat blijkt uit cijfers die minister Schultz van Haegen bekendmaakte op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres op donderdag 19 april.

Minister Schultz: "Na de bovengemiddelde daling van het aantal verkeersdoden in 2010 is het aantal slachtoffers in 2011 helaas toegenomen. Nederland blijft een van de meest verkeersveilige landen ter wereld. Toch beschouw ik dit als een belangrijke waarschuwing." De nationale doelstelling voor het aantal verkeersdoden blijft onverminderd staan op maximaal 500 in 2020.

Strategisch Plan Verkeersveiligheid Drenthe 2011-2020

Provincie Drenthe en de Drentse gemeenten werken samen met het Rijk aan een veilig bereikbaar Drenthe. Dit doen ze samen in het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe. Het VVBD heeft de komende jaren extra aandacht voor onder meer ouderen, fietsers, 50- en 80km-wegen en eenzijdige ongevallen. Het beleid en de speerpunten van het VVBD zijn benoemd in het Strategisch Plan Verkeersveiligheid Drenthe 2011-2020.

Het VVBD heeft veel aandacht voor de mens als weggebruiker. Want in ruim 90 procent van de ongevallen is de mens de veroorzaker. Daarom zet het VVBD extra in op gedragsbeïnvloeding, communicatie en voorlichting. Enkele voorbeelden daarvan zijn: Een verkeersveilig Drenthe begint bij uzelf!
Terug naar boven