accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

12 december 2013

Ambassadeurscampagne Samen richting Nul! van start

Elke veertien dagen een verkeersdode en jaarlijks honderden ernstig gewonden. Dat is de stand van zaken rond de Drentse verkeersveiligheid. Om het tij te keren startte gisteren de ambassadeurscampagne ‘Samen richting Nul!’, voor Drenten door Drenten. In de campagne vragen ambassadeurs op een eigen manier aandacht voor deze slachtoffers. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ondersteunt de ambassadeurs hierbij. 

Het doel van Samen richting Nul! is om een beweging op gang te brengen waarbij Drenten zich niet meer neerleggen bij zoveel verkeersslachtoffers, maar zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen verkeersveiligheid en die van anderen. Via de website www.samenrichtingnul.nl (opent in nieuw venster) kan iedereen die graag een steentje wil bijdragen meer informatie vinden over het ambassadeurschap en zich als ambassadeur aanmelden.

Bekijk hieronder het televisieverslag van TV Drenthe of beluister het radio-item op de website van RTV Drenthe:Verkeersslachtoffer
Gisteren startte de ambassadeurscampagne Samen richting Nul! met onder meer een aangrijpend verhaal van verkeersslachtoffer Arjan. Hij maakte op een indringende manier duidelijk waarom het zo belangrijk is om te streven naar nul verkeersslachtoffers. Verkeersongelukken worden vaak veroorzaakt door verkeersonveilig gedrag. Weggebruikers kunnen dat zelf beïnvloeden. 

Zet de trend, als veilige Drent
'Zet de trend, als veilig Drent' is de oproep van 'Samen richting Nul!' aan iedereen die zich in Drenthe betrokken voelt bij verkeersveiligheid en dat wil uitdragen. Mensen die zelf of in hun omgeving de gevolgen van een verkeersongeluk hebben ervaren of op andere wijze hart voor de zaak hebben, kunnen aanhaken als ambassadeur.

Eerste ambassadeurs
De eerste dertien ambassadeurs werden gisteren benoemd: gedeputeerde Henk Brink en de twaalf wethouders Verkeer. Zij gaan de boodschap zoveel mogelijk uitdragen, met behulp van een toolkit met allerlei middelen waardoor ze herkenbaar zijn als ambassadeur.


Terug naar boven