accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

23 april 2015

Busdienstregeling 2016 gereed voor inspraak

Eind april maakte het bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe het ontwerp van de busdienstregeling 2016 bekend. Er staan een aantal wijzigingen in  ten opzichte van de huidige dienstregeling. Het ontwerp is vrijgegeven voor reacties en inspraak van onder andere consumentenplatforms en gemeenten. Eind juni stelt het OV-bureau de dienstregeling van 2016 definitief vast. De wijzigingen worden dan deels eind december 2015 en deels in de zomer van 2016 ingevoerd.  
 
Eén van de wijzigingen is het beëindigen van het reguliere lokale openbaar vervoer in de Drentse plaatsen Assen (deels), Hoogeveen en Meppel. Deze lijnen worden weinig gebruikt en met de maatregel komt er extra geld beschikbaar dat het OV-bureau kan inzetten voor de overblijvende stadslijnen in deze plaatsen.

Groei Q-liners en Q-link-bussen
Op verschillende routes in Drenthe, met name waar Q-liners en Qlink-bussen rijden, wordt de dienstregeling verder uitgebreid. Het gaat onder andere om Q-liner 309 (Assen-Groningen) en Q-liner 300 (Klazienaveen-Emmen-Groningen). Deze lijnen laten een sterke groei zien. Daarnaast past het OV-bureau ook de Q-link-lijn vanuit Annen en Zuidlaren naar de stad Groningen aan.   
 
Overige voorstellen
Naast de aanpassingen van de Q-link-lijnen wil het OV-bureau diverse lijnen tijdens de kerst- en zomervakantie uitbreiden. Uit reacties van reizigers blijkt dat hieraan behoefte is. Verder wordt in Emmen stadslijn 12 vanuit Meerdijk naar het centrum geoptimaliseerd. Tot slot krijgen de lijnen uit Zweeloo in Hoogeveen en Beilen een betere aansluitingen op de treinen. Een volledig overzicht van de ontwerp-dienstregeling 2016 kunt u hier downloaden.


Terug naar boven