accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

11 juni 2013

Buspromotie in Leek en Roden

Op donderdag 13 en vrijdag 14 juni promoten de wethouders Tanja Haseloop van Gemeente Leek en Otto Huisman van Gemeente Noordenveld 's middags op de markten in Leek en Roden de bus naar en van Groningen. Zij willen nog meer mensen met de bus (of liever nog op de fiets) en minder met de auto. De busverbindingen naar '€˜Stad' zijn al goed en worden vanaf 2014 nog beter. Daarom werken beide gemeenten en het OV-bureau samen aan deze bijzondere promotieactie.

Gratis anonieme OV-chipkaart

Op de markt kunt u terecht voor informatie over de bus en de OV-chipkaart. Er is ook nog een speciale marktaanbieding. Wie bij de promotiebus op de markt een OV-chipkaart oplaadt met reissaldo, ontvangt een anonieme OV-chipkaart gratis. Opladen kan ook op de gratis kaart. Daarnaast staat op een deel van de anonieme kaarten al € 5 saldo. Kans op dubbel voordeel en u bent klaar voor het reizen met de bus.

Actie Terugreis Gratis

Wie geen OV-chipkaart heeft, kan ook de bus vanuit Leek en (Nieuw-) Roden naar Groningen voordelig uitproberen. In de periode van 15 t/m 30 juni loopt de actie Terugreis Gratis. Ga naar ontdekhetov.nl en vraag een waardebon aan. Koop voor de heenreis een 5-Eurokaartje bij de chauffeur. Reis gratis terug op vertoon van uw Eurokaartje en de waardebon. Kijk op www.ontdekhetov.nl voor de actie.

De buspromotie wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Leek en Noordenveld, het OV-bureau en 'Beter Benutten'.

Openbaar vervoer gaat goede kant op

"Het openbaar vervoer in Noordenveld, dat gaat de goede kant op!", aldus een enthousiaste wethouder Huisman. "In 2012 bijvoorbeeld is de frequentie van de Qliner in de spits verdubbeld. Mede daardoor is het gebruik van de Qliner met 30% toegenomen. Dat willen we graag, meer mensen in het openbaar vervoer (of nog liever op de fiets) en minder met de auto. Maar we zijn er nog niet. Door het openbaar vervoer nog meer te verbeteren wordt een goed alternatief voor de auto geboden. Er loopt een studie naar het Hoogwaardig Openbaar Vervoer op de lange termijn waarvoor we nadrukkelijk de inbreng van onze inwoners vragen. Rekening houdend met die studie, zet het OV-bureau nu al in op verdere verbeteringen van de frequentie, routevoering en comfort. De studie zal aantonen welke maatregelen voor de langere termijn nodig zijn. Ook de bushaltevoorziening in het centrum van Norg behoeft nog aandacht. Kortom, we zijn er nog niet, maar, het openbaar vervoer in Noordenveld, dat gaat de goede kant op!"

Sinds de start van de tweede Q-liner in Leek/Tolbert (lijn 306) door de bouw van de wijk Oostindie is het aantal reizigers met de twee HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer)-lijnen (lijn 316/306) volgens wethouder Haseloop gestaag toegenomen.
"Hiermee wordt aangetoond dat investeringen in het hoogwaardig openbaar vervoer vruchten afwerpen. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van de twee studies, één specifiek binnen Leek en één voor Leek en Roden, om het Hoogwaardig Openbaar Vervoer op een nog hoger plan te tillen. Nu de bereikbaarheid van de stad Groningen meer en meer onder druk komt te staan zijn snelle en frequente buslijnen tussen Leek/Roden en Groningen als alternatief van levensbelang. Alle partijen binnen de Regio Groningen-Assen zijn zich hiervan bewust en werken al jaren samen aan een HOV-systeem dat betaalbaar, aantrekkelijk en betrouwbaar is."

Bron: OV-bureau Groningen Drenthe (opent in nieuw venster)Terug naar boven