accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

10 december 2012

Concessie Vechtdallijnen feestelijk geopend

Op vrijdag 7 december is op landgoed Het Laer in Arriva - VechtdallijnenOmmen de concessie Vechtdallijnen feestelijk geopend. Arriva gaat op deze lijnen met 14 gloednieuwe treinen de reiziger bedienen.

Speciaal voor de opening heeft dichter Ingmar Heytze een gedicht geschreven: 'Bewegen door het Vechtdalgebied'. Hij beschrijft daarin het reizen in de provincie. Bij het gedicht is een film gemaakt, die te zien is op facebook.com/arrivanederland.

In aanwezigheid van ruim 90 personen ontvingen gedeputeerde Kok van de provincie Overijssel, gedeputeerde Brink van de provincie Drenthe en de heer Bron, bestuurder van Regio Twente, het gedicht uit handen van Arriva-directeur Anne Hettinga om de start van de vervoersactiviteiten van Arriva op de Vechtdallijnen in te luiden.

Gedeputeerde Henk Brink is blij met de start van de Vechtdallijnen: "We hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe samenwerking. Met een nieuwe vervoerder op dit spoor en de nieuwe treinen werken we samen aan verbetering van de reismogelijkheden en kwaliteit voor de reizigers. We hebben nu gerealiseerd dat we in de spits vier keer per uur van en naar Coevorden rijden. In de toekomst willen we ook van en naar Emmen in de spits met vier treinen per uur kunnen rijden."

Bron: Provincie Drenthe (opent in nieuw venster)


Terug naar boven