accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

25 april 2014

Drents verkeersproject ‘Veilig door ’t Veen’ wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs

Het Drentse verkeersproject 'Veilig door 't Veen' heeft 
de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2014 gewonnen. De jury beoordeelde het project uit tweeëntwintig inzendingen als meest innovatieve project met een positief en duurzaam effect op de verkeersveiligheid. Vandaag komen gedeputeerde Henk Brink en wethouder Jannes Pit om 12.00 uur naar dorpshuis De Tille om persoonlijk enkele projectvertegenwoordigers van harte te feliciteren met dit prachtige resultaat.

Initiatiefnemer van het eerste uur Michel Huizing (midden op foto hieronder) nam gisteren de prijs in ontvangst tijdens het Nationale Verkeersveiligheids-congres in Den Bosch. Karel Brookhuis, hoogleraar verkeerspsychologie en voorzitter van de jury noemde het project: "Een prachtig voorbeeld van een innovatief project vanuit de burgers. Praktisch gericht op duurzame bevordering verkeersveiligheid, werkbaar en herhaalbaar. Een mooie winnaar!" De Nationale Verkeersveiligheidsprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt op initiatief van het Ministerie I&M, VVN, ANWB en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.


Veilig door ’t Veen / ‘t Dorp
'Veilig door 't Veen' is een initiatief van jeugdsoos 'Enjoy' uit Witteveen. Enkele verkeersongevallen in de kennissenkring vormden de aanleiding. Kern van het project: met bewoners en partijen uit de eigen gemeenschap het thema ‘verkeersveiligheid’ lokaal onder de aandacht brengen en het eigen verkeersgedrag positief beïnvloeden. Met ondersteuning van Stichting Welzijn Midden-Drenthe werden bestaande en zelfontwikkelde  projecten voor jong en oud, zoals Streetwise, theaterprogramma ‘De derde helft’, kindergraffiti bij gevaarlijke verkeerssituaties en een verkeersveiligheids-modeshow van tieners voor ouderen. Vervolgens werd het stokje enthousiast overgenomen door de naburige Broekstreek, waar aandacht voor verkeersveiligheid én duurzaamheid gecombineerd werd.
En daarmee is het doorrolconcept ‘Veilig door ’t Dorp’ geboren. Met het doorontwikkelde projectplan  kunnen ook andere lokale gemeenschappen zelf meer aandacht aan verkeersveiligheid besteden. Informatie hierover volgt via deze website.

Foto's: ANWB

De provincie Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe ondersteunen dit project van harte. ‘Veilig door ’t Dorp’ sluit prachtig aan bij het streven om samen richting nul verkeersslachtoffers te gaan (www.samenrichtingnul.nl).

Bekijk hier het nominatiefilmpje van het project voor het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (opent in nieuw venster).
Lees hier meer over het project 'Veilig door 't Veen'.

Terug naar boven