accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

5 november 2012

Meer spitstreinen tussen Assen en Groningen

De provincies Drenthe en Groningen, de gemeenten Assen en Groningen en NS hebben een overeenkomst ondertekend waardoor vanaf de dienstregeling van 2016 in de spitsuren tussen Assen en Groningen zes treinen per uur gaan rijden.

NS heeft bij de regio het aanbod neergelegd om vanaf de dienstregeling 2016 met twee extra Sprinters tussen Assen en Groningen te gaan rijden. Er komen dan in beide richtingen zes treinen per uur. Dit verbetert de bereikbaarheid van de regio Groningen-Assen en biedt een mooi OV-alternatief voor autoreizigers tijdens de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg van Groningen. In de dienstregeling 2013, die ingaat op 9 december 2012, wordt het aantal treinen op de verbinding Groningen - Zwolle al verhoogd van drie naar vier treinen per uur (2 intercity's en 2 Sprinters).

Het aanbod van NS

  • NS laat vanaf dienstregeling 2016 tussen Groningen en Assen v.v. twee extra Sprinters per uur rijden. Ze maken tussenstops op de stations 'Groningen Europapark' en 'Haren'. De treinen gaan rijden op werkdagen in de ochtendspits van 06.30 uur tot 09.00 uur en in de avondspits van 15.30 tot 18.30 uur. Deze uitbreiding geldt niet in de perioden van de zomervakantie en kerstvakantie.
  • NS voert de dienstregeling uit met gemoderniseerd materieel van het type Sprinter (SGM II, bestaande uit twee rijtuigen, voorzien van 1e / 2e klas). Tijdens de duur van het contract, dat vooralsnog loopt tot 2025, vervangt NS het materieel door een nieuw type Sprinter.

Ontwikkelafspraken

De partijen willen in een later stadium samen met andere aanliggende gemeenten deze treindienst uitbreiden van de spitsuren naar de gehele dag. Verder willen ze de bus- en treinverbindingen beter op elkaar afstemmen en gaan ze de mogelijkheid van meer stations op het traject onderzoeken. Samen moeten deze maatregelen de bereikbaarheid binnen de regio Groningen-Assen sterk vergroten.

Zie ook: Factsheet NS (PDF, opent in nieuw venster).

Bron: Provincie Drenthe (opent in nieuw venster)


Terug naar boven