accepteer
weiger

Meer informatie hierover kunt u hier lezen.

2 oktober 2014

Niet alleen fietsen, ook ov-gebruik goed voor je gezondheid

Alles beter dan de auto. Tenminste als je je gewicht in de gaten wilt houden. Uit Engels onderzoek (een studie gepubliceerd in het British Medical Journal) blijkt dat fietsende forensen gemiddeld drie kilo lichter zijn dan pendelende automobilisten. Maar ov-gebruikers ook. 

Onderzoekers van London School of Hygiene & Tropical Medicine en het University College Londen maakten gebruik van de data van een grootschalig Engels gezondheidspanel om het verband vast te stellen tussen de vervoerswijze naar het werk en de zogenaamde BMI (Body Mass Index). Van de 7500 personen gingen de meesten (70 tot 80 procent) met de auto naar hun werk. Ongeveer 10 procent ging met het ov en de rest met de fiets of te voet. De BMI-score van de groep fietsers en voetgangers, maar ook opvallend genoeg die van de groep ov-gebruikers, lag lager dan dat van automobilisten. 

De reden dat ook ov-gebruikers beter scoren is in de studie niet onderzocht. Een verklaring hiervoor kan zijn dat de ondervraagde mensen slechts één vervoerswijze konden opgeven of dat het voor- en natransport in het onderzoek buiten beeld is gebleven. 

Bron: www.verkeersnet.nlTerug naar boven